Regeringens vidriga syn på sjuka

Regeringens syn på sjuka är att sjuak inte är sjuka. De är abar fuskare som inte vill jobba. Latmaskar alltså. Jag tror att detta avspeglar regeringens egen moral mer än andras moral. Eftersomsom regeringens medlemmer vet med sig att de är fuskare. Eftersom de själva är större fuskare än andra i samhället utgår regeringen från att andra fuskar också. Eftersom det enda vanligt folk skulle kunna fuska med är sjukskrivningar och VAB så måste det vara så att folk fuskar med sjukskrivningar och vård av sjukt barn.

Alltså måste sjuka straffas på all möjliga sätt. Det verkar vara regeringens linje. Nu har försäkringskassans Inger Efraimsson tröttnat på regeringens människorfientliga inställning och avgått. Det hedrar henne. Regeringen förstår ingenting. I alla fall spelar Cristina Husmark-Pehrson dum. Eller så förstår de och kallar in en gammal socialdemokratisk slaktarminister som chef istället för en människa.

Bloggat: Ett hjärta rött, Kamferdroppar, Lasses blogg, LOKE, Alliansfritt Sverige,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SDS, SVD3, HD,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
  • /* editerat bort brott mot god nätetikett */ #AS

    Sjuka ska naturligtsvis inte straffas. Kroniskt, svårt sjuka ska ha sjukpension. Människor med behov av rehabiltering och eller anpassade jobb ska det. Allt detta bygger på solidaritet, vilket betyder att stöd ges till dem som så behöver utifrån behov. Icke sjuka, icke handikappade – de vill säga de som ska helt eller delvis försörja dem som inte själva klarar det – ska försörja sig själva. Detta måste bygga på att det alltid ska vara lönsamt att arbeta. För alla. Alltid. Så har det nu blivit med alliansregeringens politik, och sysselsättningen har stigit till rekordnivå. Arbetslöshetn sjunker stadigt.

  • Pingback: Svensson » Blog Archive » Vänstermajoritet()

  • Att det skiljer mellan 40-60% i sjukskrivningstid för vanliga åkommor som ”ryggbesvär” ”ryggont” och ”depression” mellan olika län tyder väl på att något behöver göras? Att sätta fokus på vad försäkringssystemet är till för handlar enlöigt inte mitt sätt att se det som att ”komma åt fuskare” utan att hantera systemet och dess försäkringstagare på ett rättvist sätt. I några fall kan det handla om längre sjukskrivning… i en del fall om koratre… Big Deal?

  • Roland Eriksson

    Det är vidrig syn denna regering har Ändå går det parti som kallar sig Krist Demokrater på detta,Den enda Gud KD dyrkar är Mammon. Att Maud har denna syn på arb är ju väl känd, Dom skall vara som bävrar som bara arb

  • Pingback: Svensson » Blog Archive » Regeringens förföljelse av sjuka()