Nödvärn?

Leif Silbersky har i rättegången kring Kungsholmsmordet hävdat att det hela rörde sig om nödvärn. Fan trot. Men även om det var nödvärn så fanns det väl knappast nån anledning att sparka och slå Riccardo Campogiani till döds? Så det Silbersky förmodligen hoppas på är att hans klient döms för dråp istället för mord.

Som jag ser det är emellertid fängelsestraff inte något som på sikt löser varken de skyldiga överklasspojkarnas problem eller problem med ungdomsvåld. Det behövs andra åtgärder för att kunna åtgärda den typen av problem. Sociala åtgärder. En annan politik helt enkelt.

En politik som innebär ett slut på privatiseringar och nedskärningar. En politik som innebär ett slut på ”tänk på dig själv och skit i andra”-mentaliteten som kommuniceras från i stort sett alla poltiska nivåer i det här landet för närvarande.

Det behövs satsningar på sociala åtgärder, både för att komma till bukt med ungdomsbrott och ungdomsvåld, såväl som med rekryteringen till gangstergängen.

Politiker och andra måste också på allvar börja diskutera orsakerna till onödigt och tragiskt ungdomsvåld. Man måste inse det faktum att högerextremism ofta spelar en stor roll för ugdomars våldsdåd, liksom den nyliberala nedskärnings- och privatiseringspolitiken i Sverige. Det är också dessa saker som måste bekämpas för att kunna komma till rätta med vissa ungdomsproblem.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN, AB1, AB2
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Jag har svårt att fatta hur Silbersky klarar av att se sig själv i spegeln på morgonen alltså. Hur klarar man som människa av att försvara dessa svin som han gör oavlåtligen. Klart att någon enda han tar sig an är oskyldig, men den procenten är nog den lilla det…

  • jerker

    Om underklasskillarna skulle slåss, våldta och mörda lika lite som överklasskillarna skulle vi ha ett ganska fridfullt samhälle.

  • Pingback: Familjen Bonniers makt - familjen | Svensson()