Borgarregeringens julklappar – försämringar

När vi andra just nu förbereder oss på en helg där vi ska njuta av att få ge så lägger högerregeringen fram det ena nedskärnings- och försämringsförslaget efter det andra. I stort sett alltid handlar det om att klämma åt folk som redan har det svårt. Nu ska sjukförsäkringen försämras ännu mer.

Försämringar är alltså alliansens julklappar till det svenska folket, försämringar som drabbar de fattigaste, de sjuka och de arbetslösa. Försämringar som alltså drabbar arbetarklassen. För de som har mycket pengar betyder försämringarna egentligen ingenting. De ha råd att få mindre när de är sjuka. Men för fattiga kan sånt orsaka ekonomiska problem som förföljer en resten av livet. De rikas privata försäkringar blir inte så mycket värda och det är väl bra. Men samtidigt blir arbetares (och andra fackmedlemmars) kollektiva försäkringar också mindre värda. Så sammantaget drabbas ändå fattiga mest.

Men det spelar kanske ingen roll för borgarregeringen, för den verkar ju tro att alla som är sjuka fuskar och simulerar. Det är en cynisk och inhuman regering vi har. Med en sån regering blir Sverige ett kallare land.

Borgarmedia: DN, SVD
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  • Lars blomen

    Jag tycker det är dax nu för den här regjeringen att att avgå så fort som möjligt för dom har ingett mer att ge oss..
    nu måste vi vakna innan det är för sent ………….Jag har arbete o är frisk men vad händer den dan då jag blir sjuk eller mister mitt jobb …alla bröder o systrar det är dax o vakna nu …….Lars

  • Henrik Hansson

    Lite tillyxat har Sverige världens friskaste befolkning, men i stort sett den högsta sjukfrånvaron.

    Är detta ett problem, och vad vill i så fall vänstern göra åt saken?