Fästning Europa

EU utvidgas, Schengen utvidgas, men resten av världen isolerar vi oss ifrån. Vi i EU:s del av Europa alltså. Vi, eller rättare sagt vår elit och deras partier, gör det allt svårare att komma till Europa. Det är så vårt redan idag att flyktingar i tusental dör varje år i sina försök att ta sig till Europa. Detta sker efter att de oftast betalat stora summor till flyktingsmugglare. Något som myndigheterna i EU:s länder sen tar som utgångspunkt för att göra det ännu svårare. Det som urpsungligen skapade problemet försöker man alltså göra till lösningen. helt bakvänt. Lösningen måste naturligtvis vara att göra det enklare att fly till Europa.

Samtidigt som det måste bli ett slut på västs eviga försök och tvingande åtgärder för att få utvecklingsländerna att satsas på export istället för försörjning av den egna befolkningen.

För oavsett vad Johan Norberg och andra frihandelstyper säger måste det vara nåt grundläggande fel på en politik som skapar de stora mängder av flyktingar som finns i världen idag. Både från länder utan krig och från länder i krig som Sudan, Irak, Somalia och Afghanistan. Krig som också skapats och orsakats av rika västländer som vägrar ta ansvar för det som de ställt till.

Istället för att avskaffa järnridån har vi i själva verket infört en ny och mycket värre järnridå. En mycket tätare och mycket mer dödlig än kalla krigets motsvarighet mellan Öst- och Västeuropa.

Istället för att makthavarna i väst tar ansvar för vad vi genom århundraden ställt till, fortsätter väst att ställa till det i andra delar av världen. Något som orsakar krig och elände. Flyktingvågor och svält. Utsugning och fattigdom. Alldeles oavsett vilka tidsperioder vi behagar använda när vi jämför hur fattigdomen utvecklas så är det en sanning att allt fler människor söker sig mot Europa av olika skäl. Oftast krig eller fattigdom, men även religiös eller politisk förföljelse.

Läs mer om flyktingpolitik och integration: Öppna gränser och kollektivavtal, debatt om rasism och integration, Liken i Medelhavet

Intressant?
Bloggat: Motbilder, Paolo Pissoffi,
Borgarmedia: SVD, Dagen,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements