Bombdåd i Pakistan

Benazir Bhutto har uppenbarligen dödats i ett bombdåd riktat mot henne i Pakistan. Att hon löpte en stor risk när hon återvände till Pakistan var tydligt. Dels ville nog inte militären ha henne där. Dels ville inte de muslimska fundamentalisterna ha henne där.

Flera försök till attentat mot henne har gjorts förut, men nu ser någon alltså ut att ha lyckats. Ett samarbete mellan fundamentalister och militären kanske?

Läs också:
Benazir Bhutto är ingen förbättring
Kvinnoeliten
Politiska islams uppkomst

Och kanske lite artiklar skrivna av vänstern i Pakistan:
The remaking of the movement
Bhutto meets with marxists and other civil society leaders

Borgarmedia: DN, SVD, AB, SDS, HD1, HD2
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • rex

  ja…militären har nog kunnat stoppa detta, men de ville inte, säkert någon fundamentalist har på detta sättet lämnat jordelivet, nu väntar 72 jungfruar…alltså en sexorgie…ingen annan religion utlovar sådant i himmelen,
  militären har flörtat med talibanerna ,det kommer sluta som i Iran…

 • Per Holmberg

  Enligt BBC har Bhutto tidigare nekats tillstånd att tala i just den här staden pga att de bedömde det som för farligt. Tydligen hade de rätt…

 • Per

  Detta är en del i ”grand master plan” från Al Quaida som genom att skapa oreda i Pakistan vill få möjlighet att ta över landet och deras kärnvapen som en viktig ingrediens i att så småningom kunna ta över världen.

  Synd att man inte är gammal nog så att man slipper uppleva detta…

 • N Bashir

  Rex var bättre påläst innan du uttalar dig så exremt ”nu väntar 72 jungfruar‚Ķalltså en sexorgie‚Ķingen annan religion utlovar sådant i himmelen”. Din kommentar luktar bara okunnighet..
  Dessutom behöver det inte alls vara regeringens delaktighet i detta. Istället är det större sannolikhet att det är någon utanförstående persons hand som inte har något att förlora men mycket att vinna…

 • Per

  Ja. Med all sannolikhet är det Al Qaida som står bakom och inte alls Musharraf. Vem annars ordnar fram självmordsbombare en efter en? Förra gången var det en mamma med sin baby fullastad med dynamit som bombade och vi kan alltså alla räkna ut vilka de är.

  Mycket trist om de lyckas med att skapa sådant kaos i Pakistan att inte ens militärledningen kan hålla ordning och om man skapar en ny revulution likt den i Iran när Shahen störtades så kan det mycket väl bli så att en ställföreträdande för Al Qaida tar över och vi vet vad man vill med deras kärnvapen eftersom vi ju har hört om Al Quaidas plan om att ta över världen till år 2030.

  Och det vet vi att varken USA eller Ryssland kommer att gå med på.

  Är det armageddon som vi ser början till?