Sossarna förlorade förra valet pga politiken

Högerpartierna kommer att förlora nästa val av samma anledning. Vandel och skötsamhet är inte det som avgör ett val. Däremot vilken politik som förs och hur folk behandlas. Vilken attityd som ministrar har.

Den förra socialdemokratiska regeringen förde en politik som missgynade vanligt folk i Sverige. En politik som missgynnade arbetarklassen. I kombination med att allt fler socialdemokratisk ministrar, bland dem främst Göran Persson, uppvisade en arrogans och dryghet gentemot vanligt folk, ledde detta till att socialdemokraterna förlorade valet.

Men folk hamnade ur askan och i ellden. Alliansregringenhar kommit att föra i stor stet samma politik som socialdemokraterna. Bara ännu mer utpräglad och med en större hastighet i nedmonterningen av den gemensamma solidariska sektorn och den sociala välfärden. Vi har sett hur de allra rikaste har gynnats och hur de allra svagaste har missgynnats. Det blev alltså ännu värre än under den förra socialdemokratiska regeringen. En ännu värre politik som drabbar vanligt folk.

Taget ihop med den arrogans, det förakt och den likgiltighet den borgerliga regeringens olika ministrar, behandlar vanligt folk och vanligt folks problem med kommer det hela att leda till ett valnederlag för borgaralliansen i nästa val. Det tror jag vi kan säga redan nu, faktiskt.

Mona Sahlins vandel spelar därvidlag ingen större roll, även om jag tycker att hennes popularitet är lite mysko.

Bloggat: Kaj Raving, Feministisk vänstertjej, Peter Karlberg, Jonas Morian, Roya och Matilda
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • bodil

  Delar inte Din tro att Alliansen förlorar valet 2010.
  När människorna kommer underfund om hur det är i verkligheten så återlommer de till Alliansen.
  En lokförare t.ex har ett plussaldo efter skatt på ca 10-12.000 kr för 2007 det är inte fy skam precis.
  De flesta som ARBETAR har samma plussaldo och det var just det som valet 2006 handlade om, mer pengar i plånboken för de som arbetar.
  Det är ju inte alls så som Du beskriver det rådande tillståndet, att de borgerliga ministrarna skulle vara arroganta förstår inte hur Du kan uppleva det så.
  De fullgör sitt uppdrag som de noga redogjorde för i valet
  och det kan man inte kalla arrogans.

  God fortsättning på julen och ett gott nytt politiskt år önskar Bodil.

 • Off-topickommentar. Därför borttagen /AS

 • Lasse L.

  Det är mycket tveksamt att folk är beredda att satsa 10-15.000/år av skattade pengar för att få ett fullständigt stolpskott till statsminister, som inte ensa förmår ta hand om och hålla ordning på sig själv. Tror att de flesta är mera intresserade av en regering som vill konsolidera landets ekonomi för framtiden. Vi är många som minns den hopplösa ungdomsarbetslöshets och åtgärdspolitik som var det enda sosseriet hade att erbjuda väljarna. Nu är många av dessa unga ute i jobb och kan äntligen börja tänka på familj och barn för första gången i sina liv, vill de verkligen att deras föräldrar och vänner ska välja bort detta åt dem? Tveksamt, mycket tveksamt.

 • Arthur

  Det är fullt möjligt att alliansen förlorar nästa val men jag skulle inte vilja påstå att det är säkert. Dessutom vill jag nog säga att det finns en etisk väsenskillnad mellan Alliansregeringens ”nedmonterningen av den gemensamma solidariska sektorn” och sossarnas ganska snarlika politik. Alliansregeringen gick ut med det i stor detalj och i skriven form före valet och gjorde det till och med till sin huvudfråga. Det är en rimlig beskrivning att de faktiskt vann valet på det.

  Man måste nog moderera detta med att folk var extremt trötta på den gamla späcksäcken men regeringen håller sig inom sitt demokratiska mandat. De moderater som hellre skulle se mycket vildare förändringar hålls på mattan av det tydliga mandatet.