Vad är det för fel med Svensson?

Jag kan inte förstå vad det är som driver människor att byta ut sina fullt resonabla traditionella namn. Å ena sidan klagar folk på inskränkningar i den personliga integriteten. Men det blir ju mycket enklare för myndigheterna att hålla reda på folk när man byter ganska anonyma namn som exempelvis mitt eget mot udda specialkonstruerade nymamn. Namn som dessutom väldigt ofta låter konstigt.

Man blir ju inte heller ”finare” eller mer speciell bara för att man har ett namn som verkar adligt, som Isenstierna, Lejonblad, Clintståhl och Guldhjelm. Inte heller blir man speciell för att man har ett udda namn. Snarare är det ju så att konstiga namn får många att rynka på näsan. Det är inte namnet som gör det. Det är du själv som gör det det. Som avgör vem du är. Då spelar det faktiskt ingen roll vad du heter. Men nog är det konstigt (eller är det bara ovant) när folk har hippieklingande fantasyrollspelsnamn som Draköga, Gåsull och Måntroll.

Så personligen tycker jag det är skönare och behagligare att ha ett helt ordinärt och intetsägande namn som det jag har. Det är inte fel att heta Svensson.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Vad är det för fel med Svensson?”

  1. Den som har ett ovanligt efternamn måste tänka på vad han skriver. Det kan vara pinsamt senare. Jag skulle gärna heta Svensson och vara lite mindre unik. Hur folk kan byta samn till Skogsmus eller Måntroll är för mig obegripligt. Det måste ta en del värdighet i anspråk. Man kan i ala fall konstatera att det är deras eget fel. Barnen får det däremot inte speciellt lätt i skolan.

Kommentarer är stängda.