Schlingmann har rätt…

…och fel. Klyftorna i samhället växte under den förra socialdemokratiska regeringen. Där har han rätt. Men klyftorna växer nu också. Där har han helt klart fel. Det vet han för han lägger inte fram ett enda bevis för att borgarregeringen skulle var ett dugg bättre än den tidigare sosseregeringen.

För sanningen om borgarregeringens politik är att den gynnat de extremt rika och missgynnat de allra fattigaste. Precis som sossarna privatiserar och försämrar man. Enda skillnaden är att borgarna försämrar lite snabbare än vad socialdemokraterna gjorde.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,
—————————————————————————–
Från bloggosfären: Tankesmedjan Limbos årskrönika, Ett hjärta rött om borgarregeringen, LOKE om Vänsterpartiet, marknad och plan

Advertisements
 • Crona

  När fler får jobb minskar andelen fattiga i statistiken. Borgarna vill göra så många rika som möjligt, medan sossarna vill göra alla fattiga utom dem själva och miljardärerna (läs H&M Persson).

 • thomaro

  Folk är inte så dumma som Schlingmann tror, de vet att sossarnas politik inte var bra, de var besvikna och blev därför lurade av alliansens lögner.
  Nu ser de att det bara blev ett ännu hårdare, orättvisare samhälle, det visar sig i opinionssiffrorna och de vänder tillbaka till sossarna, inte för att de är så bra, men de är trots allt mindre dåliga.
  Schlingmann verar inte ha någon vidare fingertoppskänsla, jag tror mest han retar folk genom förtala sossarna, barnsligt på nåt sätt, typ klaga inte bara på oss, se på sossarna, dom var mycket dummare.
  Det var väl Schlingmann som kom på det där med årets arbetare…

 • Amer

  Klyftor i samhället?
  Under de 14 år som jag bott i Sverige, har jag uppfattat att klyforna börjar växa redan vid födseln. Nämligen, en av grundstenen för stora klyfor är – BARNBIDRAG. Räkna bara 18 år av allt sparande av ett barnbidrag, som utan ränta och kapitalutveckling blir över 200 000 kronor per ett barn som växer i de familjerna med stora inkomster. På andra sidan finns det barn som växer i socialbidragberoende familjer… Enkel slutsats: Den som har får ännu mera!!!