Störande toplesskvinnor?

Folk får väl ge sig. Mian Lodalen har helt rätt i sin debattartikel i Aftonbladet. Man ska ta mig sjutton få sola eller bada topless om man vill. Dessutom bör man väl kunna bada helnäck om man vill också. Nakenhet och erotik är inte nödvändigtvis samma sak. Inte heller är bröst något anstötligt. Att anse det är ju bara dumheter.

Det är vanligt i Tyskland att folk är helnakna i stadsparker och bad mitt i Berlin. Detta utan att det anses uppseendeväckanda, anstötligt eller erotiskt på något sätt. En naken människa är ju bara en naken människa. Det är sammanhanget som ska styra hur nakenheten upfattas. Nakenheten i sig själv är som jag ser det neutral.

Topless är inte mer störande än burka eller hijab som jag ser det. Låt folk ha eller inte ha de kläder eller den brist på kläder de vill.

Bloggat: Eriksson i Biskopsgården
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Håller med! Dock tycker jag att folk ska ge fan i att sola på Östra Kyrkogården. Inte för kyrkans skull eller så men av respekt för människor som kommer dit och ska sörja sina döda.

 • Thomp@

  Givetvis finns det platser som är mindre lämpliga. Men det gäller ju bägge könen.
  Nakna människor är bara människor.

 • Ja,det är dit vi borde sträva,däremot tror jag inte att majoriteten av alla människor är redo för att kvinnor återtar rätten att visa bröstvårtorna(vilket bevisas av att en gubbe polisanmälde en tv-anställd för att hon visade brösten i Sthlm).Men de vänjer sig nog.Tills dess tycker jag iallafall,i rättvisans namn,att män borde täcka sina bröstvårtor när de badar!

 • Thomp@

  Neurotica:
  Men om man ska följa badhusens regler fullt ut så får vi män inte göra det. Direkt från Fyrishovs hemsida:

  ”Badklädsel för damer innebär en hel baddräkt alternativ tvådelat.
  För herrar gäller badbyxa.”

  Jag tycker att klä på sig mer än nödvändigt vid bad är att gå åt fel håll. För jämlikhet bör badbyxor tillåtas för tjejer och baddräkt tillåtas för killar. Utan krav på det ena eller andra.

 • Daniel Larsson

  Hej!

  Har idag läst en den artiklar och bloggar om detta spännande ämne! Ska jag vara riktigt ärlig så känner jag mig förvirrad.

  Vill kvinnor faktiskt visa upp sina bröst på badhuset?!? Finns det någon anledning att göra det över huvudtaget? BH skapades för att hjälpa till att hålla upp brösten, inte för att skölja dom. Det borde väl vara bekvämare att ha en bikinöverdel på sig, rent funktionellt?? Att man SOLAR topless kan jag förstå, det ser ju betydligt bättre utan ränder och vita fläckar.

  Badhus har en betydligt mer avgränsad yta än en badstrand. Jag kan röra mig 50 meter åt sidan om det är något som stör mig. Men nere på badhuset om jag vill klippa en 20 längder så är man väldigt tätt in på andra! Kort sagt, mycket folk på en liten yta.

  Skapar det inte en konstig situation, t ex för 12-13 åriga tjejer när dom ska bada med kompisarna?
  ”Kom igen nu Fia, visst vågar du bada topless fast Kalle är där ute?!?”
  Eller är det bara jag som tror att denna situation kan förekomma? Fia har kanske störst bröst i klassen och vill faktiskt behålla överdelen på eftersom den hjälper upp dom.

  Vissa argumentar för topless på badhuset eftersom det ska hjälpa att avsexualisera brösten. Med andra ord så ska bröst behandlas som vilken annan kroppsdel, så som ben, armar, rygg och axlar. Så rent teoretiskt skulle jag kunna gå fram till en kvinna på stan, knacka henne lätt på höger tutte och fråga: ”Ursäkta, är det här vägen till Konsum??” En bisarr liknelse men den har sin poäng eller hur?? Bröst är faktiskt sexuella, det kan de tjejer jag haft sex med iaf intyga…

  Jag tycker att feminister ska lägga vikten på något viktigare, på ställen där kvinnor objektifieras! Bort med t ex almanackor med nakna tjejer, bort med Grindgirls på motortävlingar. Det tycker jag är en aning viktigare…!

 • Ulf H

  Om en kvinna vill visa brösten eller inte, är upp till henne. Men jag får väl be om ursäkt för min reaktion. Jag kommer att ha skitsvårt att inte titta på ett vackert bröst.

  Jag medger att det är pinsamt, men jag är fullt frisk, har normala reflexer. Men i mitt fall stannar det vid att titta. Men alla kanske inte har spärrarna intakta. Så hur tråkigt det än är. Jag är rädd att fler kvinnor kan råka illa ut, om ni går omkring med blottade bröst.

  Och det tycker jag är för djävligt!

  Vad utmärker ett vackert bröst då?

  Det beror helt och hållet på vem som bär dom. På en kvinna kan en byst ?† la bröderna Bronett vara skitsexigt. På en annan kvinna kan ett par helt platta eller hängbröst vara minst lika sexigt. Själv tycker jag dock att ett par silikontuttar helt går bort! Såvida dom inte sitter på kvinnan som velat ha tillbaka bysten efter t.ex. en canceroperation.

  Att bröst inte är sexuella, jo så är det för vissa tjejer, men långt ifrån alla. Vissa blir väldigt upphetsade av att få brösten smekta. Har varit med tjejer som till och med får orgasm av bröstlek. Men sen har jag även träffat andra tjejer som inte förnimmer det minsta när man leker med brösten.

  Detta är mina egna värderingar och funderingar. Kanske att det inte delas av alla. Men jag står i vilket fall för vad jag tycker!

  Eller hur?!

  //KungsbackaUlf

 • Ulf H

  Glömde säga…

  Har varit mycket i södra Frankrike (Bl.a. Cap D’Agde – världens största nakenby) och måste säga det. Att en kvinna i en högt skuren baddräkt är fan så mycket mer upphetsande och provocerande än en helnaken kvinna.

  Det är väl bara att gå till godishyllan. Vilket ser godast ut. Kolan med eller utan papper?!