Vad är det för människor?

I överklassen tycks man kunna uppföra sig lite hur som helst. Några rötägg till överklasskillar , tillika med högerextremistiska tendenser och fotbollshuliganfasoner slog ihjäl en kille utanför en fest. Därefter häktas de, åtalas och döms så småningom för att vållat Riccardo Campogianis (som den ihjälslagne hette) död. I väntan på att få sluten ungdomsvård som de dömdes till släpptes de från häktet. Allt detta verkar helt okej som jag ser det. Det verkar helt normalt.

Men vad om inte är normalt är att killarna en vecka senare är ute på gatorna och slåss igen. Varför lät deras föräldrar dem gå ut? Det borde varit föräldrarnas ansvar att se till att de inte blev inblandade i nya bråk. Om de själva nu inte klarade av att ombesörja den biten. Men uppenbarligen sket föräldrarna i det. Vilket kanske inte är så konstigt då en av föräldrarna till de aktuella killarna nu själv är misstänkt för övergrepp i rättssak. Han ska ha hotat den flicka som anmält killarna. Vad är detta för människor? Är det så här man reagerar i överklassen när man inte får gör precis som man vill? När barnen får straff, trots att familjen tillhör eliten. Överklassen tycker förstås att de ska få göra precis som man vill. Att lagar och regler inte gäller dem, utan bara pöbeln, vanligt folk.

Hela agerandet stinker av samma överklass och elitarrogans som andra borgerliga företrädares agerande gjort. Det är samma arrogans som handelsminister Björling demonstrerade när hon byggde svart, som paret Cederschiöld visade upp när de hade svart barnflicka i många år. Överklassen tycks tro de kan göra precis som de vill.

Så svaret på frågan i rubriken är: Det handlar om arroganta överklassmänniskor som tror att det är andra lagar som gäller för dem än för annat folk.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Runde-Gunde

  De här klåparna tillhör ingen överklass. Det rör sig bara om slynglar och uppkomlingar som på det ena eller andra sättet lyckats tjäna någon krona utöver det vanliga men som uppenbarligen inte kan hantera ekonomisk framgång. Ungarna spårar ur och tar sig fasoner som de flesta skulle skämmas över.
  Maffiametoderna ligger inte långt bort för någon av dessa individer och deras inre krets. Det gäller i det här fallet uppenbarligen för båda lägren.
  De här familjerna har nog inte sparkat ihjäl den siste ännu. But….Who cares!

 • varför blandar du in överklassen i det här då? nej svensson. det här är någonting annat. skitungar kommer överalltifrån.

  alla borde läsa Berger&Luckmans bok The Social Construction of Reality…

 • Christer

  Hur definierar du överklass? Och hur vet du att överklassen, så som du definierar den, är överrepresenterad inom brottslighet? Det skiljer en del i typen av brott som begås beroende på socioekonomisk status, men inte så att personer med högt socioekonomiskt status skulle vara överrepresenterade bland våldsbrottslingar!

  I så fall representerar ju ditt påstående snarare din avund gentemot dem som du anser vara överklass, och som du i så fall gärna skulle vilja tillhöra. Det är ju också normalt att vilja förkovra sig och att vara avundsjuk. Om det är på det sättet skulle det vara bättre om du ägnade dig åt självanalys och sedan utarbetade en plan för hur du själv skulle uppnå status som överklass, med din definition.

 • Pelle

  Hur faen lyckades du få in klasskamp i detta?

 • Anders_S

  Överklassen är underrepresenterad i all brottsstatistik jag känner till.

  Jo det handlar om överklass eller övre medelklass i det här fallet. Namnen är kända. Det är lätt att kolla upp.

  Så Christer, jag förstår inte ditt inlägg riktigt för kontentan av det skulle bli att jag gärna skulle vilja var överklass för att de är mer kriminella. Och det kan väl ändå inte vara vad du egentligen ville?

 • olof den andre

  så överklassen är representerad bland brottslingar?? hur var det nu med de stackars nödlidande som ”tvingas” begå brott för att de är så fruktansvärt fattiga??,

  det här handlar om skitungar,mördare, en del med gott om pengar andra inte, en av de dömda är knappast överklass överhuvudtaget. De borde låsas in på i alla fall 25 år.

 • Christer

  /*Min person är off-topic. Diskutera gärna inlägget, men inte nåt annat.*/ #AS

 • Inget är svartvitt, folk.

  Och läs om posten istället för kommentarerna – han skriver väl inte att överklassen är överrepresenterad, bara att deras attityder är annorlunda vilket väl kan te sig tämligen naturligt till och med enligt resonemang som tas upp i kommentarerna.

  Läs:
  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1298&a=727345

 • Daniel

  Ha ha, ungefär lika smart som när Per Wirtén i vänsterblaskan Dagens Arena skyllde tragedin i Rödeby på ”nyliberalismen”!

 • Pingback: Modebloggarna - är de ett problem? | Svensson()

 • Pingback: Camilo Goine i ett sammanhang | Svensson()

 • Pingback: Överklassens arroganta beteenden | Svensson()