Maktspråk

Den svenska borgerliga eliten med sina egna ”tama” invandrare försöker i en allt mer ökande grad begränsa yttrandefriheten. Det sker dels på sådna sätt som genom att Kulturrådet tagit bort stödet till tidskriften Mana av politiska anledningar. En form av politisk censur alltså. Mana-redaktionen själv skriver i Sydsvenskan om det hela:

Det är en absurd ironi att de som har makt försöker tysta de maktlösa genom att stjäla de begrepp vi använder för att beskriva vår vardag. Samtidigt fångar det kärnan i vad Mana är: ett utrymme, en möjlighet, för maktlösa att ge sina egna beskrivningar. Detta är Mana. Vi slutar aldrig.

SVD, borgerlighetens tidning nummer två, har å sin sida försökt att hävda att rätten till att sprida vilken reklam som helst är yttrandefrihet. Dessutom anser tidningen att den ska bestämma vilka som får hyra lokaler hos ABF eller ordna programpunkter hos eller tillsammans med ABF.

Det är eliten, makthavarna som använder maktspråk. Det som är obekvämt, det som är vänster, det ska stoppas.

Högern gör allt vad de kan för att inskränka yttrandefriheten. Och det verkar inte uppröra någon av alla de bloggare som brukar skriva så flitigt om yttrandefriheten när fildelning och annat är på tal. Bedrövligt kan man nog säga.

Bloggat: Esbati, LOKE, Motbilder, Hanna Löfqvist, Pelaseyed
Borgarmedia: SDS1, SDS2, SDS3, SDS4, SVD1,
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • Elake Måns

  Varför är det en självklarthet att Mana ska få Kulturstöd?
  Svaret är att det inte är en självklarhet för någon.
  Kulturådet anser de inte uppfyller alla kriterier.
  Mana får säkert möjlighet att propagera för sin sak.
  Personligen tycker jag att Mana är en otäck tidskrift med mycket insinuationer och hätsk ton.