Vackraste vädret på månader

Hotrapporterna i media har duggat tätt. Värsta stormen sen Gudrun! Gå inte ut! Visst har det blåst lite i natt. Men inget extremt. Inte mer än det blåst tidigare i november och december förra året. Så det hela är knappast nåt större problem för Botaniska Trädgårdens träd. Kanske har det dock blåst lite hårdare längre norrut. Får kanske åka och se till sommarstugan om några dagar.

Istället för att bli en katastrof har den relativt milda stormen i natt lett till det vackraste och finaste vädret på flera månader. I månader har regnmolnen legat tunga över oss här i Göteborg. Idag när jag vaknade och fortfarande i skrivande stund, så är det blått från horisont till horisont. I söder är det till och med lite soldis. Det friskar visserligen till lite i byarna. Men det är varken storm eller orkan. Det är i själva verket underbart. Som en väldigt tidig vårdag.

För mig känns det som om media överdriver riskerna för att sälja mer tidningar. Det är förljugen sensationsjournalistik även när det gäller vädret numera. Precis på samma sätt som med brottslighet så överdrivs farorna och riskerna. Media skapar på så sätt rädda människor. Människor som är rädda för faror som inte finns i verkligheten. Sånt är inte bra.

Så låt oss istället skita i media och gå ut och njuta av solen.

Bloggat: Jinge1, Jinge2,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, AB1, AB2, GP, DN2, DN3, AB3
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements