Sju sanningar om mig

Som en av många bloggare skriver jag nu sju sanningar om mig själv. Sättet jag gör det på kan sägas bekräfta åtminstone en av dem, kanske fler. Jag fick denna utmaning (?) från Blogge Bloggelito, Isabella Lund och MinaModerataKarameller.

1.Jag är en usel tävlingsmänniska. Jag vill alltid vinna och jag grämer mig oerhört när jag förlorar. Med tiden har jag blivit bättre på att dölja besvikelsen men innerst inne stormar vreden över en förlust. Roligt är att vinna, förfärligt är att förlora och själva tävlingen är bara vägen till antingen roligt eller förfärligt, detsamma gäller i diskussioner och meningsskiljaktligheter, jag vill alltid ha rätt. Jag mig aldrig in i tävlingsmoment om jag inte vet att jag har vinstchans. Många avstår från spel med mig därför jag är en sån usel förlorare.

(tack till Erik Laakso)

2. Jag är usel på att ljuga. Talar därför alltid sanning. När jag väl har bestämt mig för en åsikt och gått igenom alla tänkbara grunder, rationella som irrationella, så står jag för den. Jag antar dessvärre att andra är lika godtrogna som mig och tar åsikten för vad den är, en åsikt. Därför händer det att jag säger något som kan vara en aning dumt att säga vid vissa tillfällen. Förstår inte alltid att rättframhet kan skada.

(tack till Samhället genom mina ögon)

3. Jag är lat. Jag söker alltid vägar att förenkla varje enskilt moment så jag slipper arbeta så långt möjligt är. Jag har inga problem med att skjuta saker framför mig till det ofrånkomligt måste göras. Massor av saker har jag medvetet valt att aldrig lära mig endast för att helt slippa göra sådana saker, exempelvis när det gäller praktiska göromål. Saker som går sönder och måste lagas får vänta tills obehaget med andras missnöje är större än själva obehaget att fixa problemet.

(tack till Erik Laakso)

4. Jag är rolig att umgås med. Jag är duktig på att få människor att skratta och le, dessutom är jag relativt simpel som samtalspartner, man behöver inte känna att något inte passar som samtalsämne med mig. Nu är det ju så att jag automatiskt tar för givet att det gäller för alla andra också, vilket borgar för vissa pinsamma ögonblick när jag vräker ur mig något föga genomtänkt till en person som visar sig inte gilla ogenomtänkta saker, alls.

(tack till Teflonminne)

5. Jag är en kärleksfull och snäll människa. Jag älskar min familj (fru, barn och barnbarn) och min släkt (Syskon, syskonbarn, mor, far, kusiner). Det ger mig en livsglädje utöver det vanliga.

(tack till MinaModerataKarameller)

6. Jag äter som en häst. Eller nåt. Hur mycket som helst, och hur slafsigt och slarvigt som helst. Kan proppa i mig själv utan finess eller glamour överhuvudtaget, jag äter skogshuggarportioner av mat om den är god. Har en mycket begränsad uppfattning om bordskick.

(tack till Mymlan)

7. Jag är en grym besserwisser, tycker alltid att jag har rätt och argumenterar benhårt och med en självsäkerhet som av en del uppfattas som föraktfull för andras uppfattningar. Jag ger mig aldrig och när jag blir överbevisad om mina felaktigheter byter jag uppfattning snabbt och får det att se ut som om jag hade den uppfattningen redan från början.

(tack till Erik Laakso)

Kanske finns det fler vänsterbloggare där ute som kan avslöja nåt om sig själva: Trotten, Kaj Raving, Feministisk Vänstertjej, LOKE, Björnbrum, Cattis och Ilona Sz Waldau.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
  1. Pingback: Sju sanningar om mig « strötankar och sentenser