Vilka, vad och varför?

Det finns en mängd frågetecken kring rånet mot postterminalen i Göteborg. Något som många frågar sig är vad rånarna var ute efter och varför rånet genomfördes. Enligt posten själv har man inte hand om värdetransporter på den rånade platsen. Men å andra sidan , om man hade det så skulle posten knappast säga det. Så vad var man egentligen ute efter i de försändelser man tog? Dessutom visste rånarna precis vad man skulle ta och hur man skulle finna det. Något som tyder på hjälp från insidan.

När det gäller vilka som gjorde det menar Göteborgs-Posten och BRÅ att det förmodligen är personer ur en ganska liten grupp värdetransportrånare som kartlagts av rikskriminalen. Kanske inte direkt knutna till nåt av de kända brottsnätverken. Annars har det spekulerats i att rånarna skulle tillhöra Naserligan eller Fucked for Life (FFL), två gäng som gjort sig kända för att delta i spektakulära och stora rån. Emellertid är en av de gripna tydligen knuten till Brödraskapet Wolfpack.

Med tanke på vissa rykten om polisen i Göteborg är det inte utan att man också funderar på om det inte också fanns inside-information från polisen hos rånarna. I Stockholm har ju just Wolfpack fått information från korrumperade poliser. För att spekulera lite: Var det kanske en försändelse om vilken Wolfpack fått tips från poliser i Stockholm? Och vad fanns i så fall i försändelsen?

Det som är helt klart är att det finns många frågetecken kring postrånet i Götebrog som behöver redas ut. Vilka, vad och varför?

Bloggat: Björn Wadström, Tinnitussan
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, AB1, SDS, AB2
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements