Om att länka till andra bloggar

Jag försöker alltid länka till andra bloggar i mina inlägg. Samtidigt som jag länkar till Twingly.

Jag använder också flera automatiska funktioner för att länka till och från andra bloggar, via technorati på varje inlägg, länkar som knuff.se upptäckt återfinns via ett rss-flöde i vänstra sidmenyn. Vidare använder jag cocomment för att visa alla inlägg jag kommenterat på min egen och på andras bloggar. Detta ger ytterligare länkar till andra bloggar för folk att följa. Det enda jag inte använder (än) är commentluv.

Jag har själv skapat (med hjälp av feedburner och en plugin till wordpress) ett flöde som innehåller nya inlägg från alla bloggar som registrerat sig på portalen vänsterbloggar. Detta flöde kan man se i min vänstra sidmeny.

Så det finns mycket man kan göra för att öka länkningen mellan bloggar. Jag utgår från att mina länkar genererar trafik (i alla fall lite) till de jag länkar till och att det är delvis därför jag får länkar tillbaks i stor utsträckning (och besökare via dessa). På både bloggportalen och knuff.se ligger min blogg högt på listorna över mycket länkade bloggar. Däremot är det sällsynt att mina länkar i sig själva genererar besökare till mig (här är man ju beroende av denna andra bloggen och om denna tar emot trackbacks och pingbacks). Det finns framförallt en blogg som jag besökare från när jag länkar dit och det är Esbati. Den är så att säga undantaget som bekräftar regeln.

Så självklart fortsätter jag som förut att länka mycket till de bloggar och inlägg jag gillar.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: opassande » Blog Archive » Länkningar och kopplingar()

  • Intressant inlägg. Jag får mer trafik ut från min blogg genom mina favoritlänkar och känner att jag gör ”en god gärning”, för det är ju alltid roligt med fler läsare. Vem vet, vissa kanske hittar en ny favvoblogg?
    Fast ibland kan jag tycka det känns lite stressande med allt twinglande, pingande, etiketterande för att få fler att upptäcka bloggen. Men jag har accepterat faktum, bloggar man om ett division 2-lag i hockey, tja… då får jag vara glad att jag faktiskt har 20-talet återkommande läsare i alla fall! 😀
    Min hunds blogg däremot har mycket mer trafik, trots att den ”bara” pingas på Nyligen.se och etiketteras ibland. Märkligt?

  • Pingback: Att länka till andra bloggar… | Bloggtidningen()