Borgerligheten skapar rasism

Den som vanligt okunnige Per Gudmundson uttalar sig om antirasism i SVD och hävdar att borgerligheten är de verkliga antirasisterna. Som grund för sitt påstående har han en artikel i Smålands-Posten. En artikel författad av Expos tidigare chefredaktör, Richard Slätt. Denne menar bland annat att Tidskriften Mana halkat in på fel spår och att den är antisemitisk. Vilket ska utgöra beviset på att vänstern som helhet inte är antirasister längre.

Naturligtvis är Slätts artikel rena tramset, precis som Per Gudmundsons upprapande av samma fördomar i hans inlägg på Svenskans ledarblogg.

Ett flertal inlägg i bloggosfären och i olika tidningar har visat att tjafset om Manas anitsemitism inte är annat än lögner och förtal: LOKE1, LOKE2, LOKE3, Motbilder1, Motbilder2, Jinge1, Esbati, Jinge2, Blomqvist, LOKE4, LOKE5, Motbilder3

Läs också:
Håkan Blomqvist, Antisemitism och sionism – i vänsterperpektiv
Håkan Blomqvist, Antisemitismen och vänstern
Håkan Blomqvist, Israel= nazism=falskt

Att dessutom som Slätt och Gudmundson antyda eller påstå att vänstern på något sätt skulle vara anfäktad av antisemitism är bara ett utslag av ren okunskap eller så är det bara propaganda. Utredningar har gång på gång visat att den grupp i Sverige, de människor i Sverige, som är minsta anfäktade av antisemitism är vänstern. Att påstå nåt annat är rent lögnaktigt.

Även kring detta finns det en mängd blogginlägg och tidningsartiklar som visar hur fel Gudmundson och Slätt har: Biology and Politics, LOKE, Jinge1, Jinge2

Inte heller kan Manas politiska linje (oavsett att den alltså inte är antisemitisk) anses vara typisk för vänstern i Sverige. Det räcker med att läsa Håkan Blomqvists ovanstående artiklar, mitt och Esbatis inlägg om Mana för att förstå det. Slätt och Gudmundson visar på denna punkt sin monumentala okunskap om den svenska vänstern.

För i själva verket är det så att de borgerliga partierna med sin politik gynnar rasismen. Detta för att denna politik ökar klyftorna i samhället. Ökade klyftor skapar underlag för syndabocksresonemang bland utsatta människor. Det är då lätt att skylla på ”de andra” – invandrarna, utlänningarna. Rasismen växer under såna omständigheter. Vilket Sverigedemokraternas växande opinionssiffror tydligt visar.

En utveckling som alltså de borgerliga liberalerna faktiskt är ansvariga för. Inkluderat Richard Slätt och Per Gudmundson. Borgerligheten skapar rasism.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Tävla i hur bra ni är på att skilja rasism från borgerlighet i Quizet ”Rätt eller Slätt

 • Pingback: Socialismen är per def antifascistisk | Svensson()

 • Ante

  Är man tokig om man ser ett mönster hos borgerliga bloggare, ledarskribenter och tankesmedjor som går ut på att miskreditera vänsterblocket på alla plan… samtidigt som borgerliga partier försöker anamma vänsterblockets språkbruk och sentiment? För mig ser det ut som om att högern inte tror på sin egen politik när de tror att de måste agera på det viset för att vinna.

 • Men Per Gudmundson ÄR en lögnare, så vad är nytt?

 • anders

  NyD växte till sig under S-regeringar och försvann under en borglig regering, får se om SD’s tillväxt under Persson kan avstanna under Rienfelt.

  Om personer som bara upprörs över israel-palestina konfliken, bara ger en ensidig bild av vad som händer och målar upp det i svar el vitt, och samtidigt ger judarna skulden för antisemitismen inte är antisemiter så är givetvis problet löst

 • Pingback: Federley är inte nazist och Israel är en apartheidstat | Svensson()