Om han är så noggrann – varför så många fel

TV-serien Upp till kamp innehöll en mängd sakfel och historiska anomalier vilket gör att kvaliteten på serien faktiskt måste underkännas. Även om tidsandan återgavs på ett bra sätt så är det faktiskt svårt att förstå att regissören, Mikael Marcimain, till denna faktiskt inte helt lyckade serie fått DN:s kulturpris.

Inte kommer jag ihåg att kritikerna hyllade Upp till kamp, men om det var så måste dessa kritiker vara för unga för att ha varit med eller från nån annan stad än Göteborg. För enligt mig så var bara ett av avsnitten godkänt, ja riktigt bra. Medan de andra var klart underkända.

Av hans andra serier såg jag Lasermannen och tycker den var bra mycket bättre än Upp till kamp. Graven försökte jag se på, men det gick faktiskt inte att den på allvar så jag slutade följa den.

Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7
Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements
  • Graven är ju bland det bästa som har gjorts i svensk TV! Skämmes!

  • Anders_S

    Hans: Jag skulle kanske haft mer tålamod.

  • Jo, första avsnittet tycker många är segt. Men jag gillar det nedtonade i serien. Skådespelarna sköter showen, så att säga. Dessutom gillar jag karaktärernas utveckling avsnitt för avsnitt. Det är inte så ofta man får se djupa karaktärer i en serie – vare sig den är svensk eller utländsk.