Här är det svårast att vara muslim

Tidningen Dagen har listat de länder som det är svårast att vara kristen i. Eller rättare sagt så refererar man en artikel i Vårt land som refererar en undersökning av Open Doors. Det verkar som det kan finns ett antal felkällor där kanske. Men låt gå, här är länderna:

1) Nordkorea 2) Saudiarabien 3) Iran 4) Maldiverna 5) Bhutan 6) Jemen 7) Afghanistan 8.) Laos 9) Uzbekistan 10) Kina

Förutom att Open Doors inte direkt är en trovärdig källa kan vi konstatera att 5 av länderna stöds av USA (varav 4 muslimska), ett har vänskapliga förbindelser med alla västländer. Som det ser ut är alltså USA världens största fiende till kristendomen. Varför envisas annars landet med att ge stöd till länder där kristendom har svårt att överleva?

Jag har självt gjort en undersökning (jag rådfrågade gud direkt, tyckte det var onödigt att gå via Dagen, Vårt Land och Open Doors) och kommit fram till att följande länder är de länder där det är svårast att vara muslim:

1) Nordkorea 2) Bhutan 3) Laos 4) Kina 5) Israel 6) Australien 7) Tjetjenien 8.) Armenien 9) Georgien 10) Serbien

Av dessa länder stöds enbart 4 av USA. Slutsats: USA är mindre fientligt till islam än till kristendom.

Och till sist fick jag från ärkeängeln Gabriel en lista på de länder där judendomen har det svårast:

1) Nordkorea 2) Saudiarabien 3) Iran 4) Maldiverna 5) Bhutan 6) Jemen 7) Afghanistan 8.) Laos 9) Uzbekistan 10) Kina

Ja faktum är att de i vissa av länderna har det så svårt att Gabriel inte kunde hitta en enda jude. Och inte speciellt förvånande så var listan identisk med de länder där kristendomen hade problem. Återigen måste alltså USA ha ett finger med i spelet. Majoriteten av länderna stöds ju av det stora landet i väster.

Ja ni fattar, undersökningen som Dagen hänvisar till är inte vatten värd. Den är bara dumheter och trams. Alla människor har det svårt i Nordkorea. Inklusive vänsterfolk, såna som jag. Vilket gäller många av de aktuella länderna.

Det var nog allt om Dagens dumheter. Men ibland kan man ju undra om det inte finns fog för att göra det svårt för religioner av alla de slag.

Bloggat: Jinge
Borgarmedia: SVD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements

7 Replies to “Här är det svårast att vara muslim”

 1. Har bestämt för mig att den muslimska minoriteten i Kina har fått det mycket lättare de senaste åren. Läste en artikel om det i mainstreamedia för inte alltför länge sedan. Det betyder inte att det är bra, bara bättre.

 2. Om man väljer att tänka ett steg längre så inser man snabbt att det är lättare att vara muslim i kristna länder än att vara kristen i muslimska länder.

  Sedan kan vi konstatera att de terrorgrupper som finansieras av muslimska länder som Iran och Saudiarabien alla är muslimska.

  Vad beror detta på?

 3. Lasse: Och Saudiarabien stöds av USA. Menar du alltså att USA stöder muslimska terrorgrupper? För att muslimska länder stöder muslimska terrorgrupper är ju knappast ett sensationellt avlöjande. Men nu gör ju inte Iran det. Knappast USA:s lakej Saudiarabien heller. Inte officiellt i alla fall.

  Och din första slutsats stöds inte av Open Door, min undersökning, gud eller ärkeängeln Gabriel. Så vad stöder du dig egentligen på? Eller snackar du bara gallimattias? För ska vi bedöma hur det är att vara kristen i muslimska länder får vi nog kolla på lite större muslimska länder, som Nigeria, Egypten och Indonesien. Men ärkeängeln sa det var rätt okej där. Lite problem i Egypten kanske.

  Vet du att korsikanska separatister står för sådär 90% av det som klassas som terrordåd i Europa.

 4. Anders_S: Det är väl förvisso knappast ett sensationellt avslöjande att USA stödjer muslimska diktaturer som Saudiarabien heller. Uppenbarligen föredrar man en regim som är vänskapligt inställd till USA och fientlig mot icke-muslimer inom landet framför en som är fientlig mot båda. Det är en form av mellanstatlig beskyddarverksamhet.

  Vad gäller de lite större muslimska länderna så kan vi konstatera att det förtryck som kristna utsätts för av muslimer skulle orsaka stora rubriker om det istället hade drabbat muslimer i europa.

  Eller vad sägs om kyrkobränningar och tvångskonverteringar i Nigeria efter att sharia har införts i de muslimskdominerade regionerna? Eller muslimska pöblar som samarbetar med den muslimska polisen i attacker mot kristna i Indonesien? Eller muslimers kidnappningar, våldtäkter och tvångskonverteringar av kristna flickor i Egypten där gärningsmännen dessutom skyddas av polisen?
  http://www.wikiislam.com/wiki/Persecution_of_non-Muslims_in_Muslim_countries

  Jag kan inte svara på hur stor andel av kioskbränningarna utan personskador korsikanska separatister står för. Mer relevant är kanske att den islamiska terrorismen står för de 90 % mest dödliga terrorattackerna i världen.

 5. Och de attackerna sker i muslimska länder mot främst muslimer.

  Denna diskussion är dock off-topic och får därför avslutas nu.

 6. Det går bra att vara muslim i Serbien.I min hemstad som ligger i sydvästra serbien bor det 99% muslimer och kan utöva sin religon utan några som helst problem.Där det kanske kan vara lite svårare är sådana städer som är extremt nationalistiska men ändå finns det moskér där;)

Kommentarer inaktiverade.