Moderat politiker stöder mördarorganisation?

Enligt bloggaren Jinge så stöder den moderate politikern Camilo Goine den paramilitära colombianska extremhögerorganisationen AUC, ansvarigt för en mängd mord och försvinnanden i Colombia. En organisation som beskrivs så här på hemsidan för LO-TCO:s Biståndsnämnd:

Högermilisen AUC skapades av stora jordägare och knarkkarteller för att attackera gerillan. Under 1990-talet växte AUC och utvecklades till en armé på cirka 30 000 man. 2005 antogs en lag om avväpning av AUC och de flesta av milisens soldater lämnade in sina vapen. Delar av milisens strukturer finns dock kvar.

Enligt Jinge kommenterar Goine upplösningen av AUC så här på MUF:s debattsajt FriZon:

(07-11-03 16:32) “Klart att vi inte har några fackförennigar på haciendan. AUC sköter allt. Till allas förnöjelse. När nu AUC ska lösas upp (vilket vi tycker är synd) blir det statliga styrkor som får ta över säkerheten, tillsammans med BlackWater-experter från USA. De kan sina grejer! Intruders will be shot. Survivors will be prosecuted.”

Noteras kan att AUC faktiskt också finns på USA:s terroristlista. Även om man kan ha många invändningar mot den listan är det ändå uppseendeväckande att en svensk moderatpolitiker så öppet uttalar stöd för organisationen och dess metoder som Camilo Goine gör.

Det uppdrag som Camilo Goine har, att sitta som nämndeman i Migrationsdomstolen, är han verkligen inte lämplig som. Sympatiserar man med en högerextrem terroristorganisation kan man faktiskt inte förväntas gör ett vettigt och opartiskt jobb där. Och frågan är hur de svenska moderaterna ser på det faktum att man har en medlem som stöder en organisation som står på terroristlistan.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements

20 Replies to “Moderat politiker stöder mördarorganisation?”

 1. Iofs inget nytt att moderater gillar att hänga med mördare så länge de mördar fackföreningsmänniskor, vänstertänkande och förbannade arbetare med USA:s hjälp, det syns på deras internationella sällskap International Democrat(dagens ironi!) Union, men det här suger verkligen iom att fanskaper sitter i migrationsdomstolen.

  Maila Arbetaren, Flamman, Aftonbladet, DN och moderaternas kansli. De har sannerligen haft nog med idioter i offentligheten nu!

 2. Artikeln är direkt felaktig eftersom den härrör en fiktiv konversation. Detta vet Jan-Inge, då jag påtalat det när han frågade mig därom.

  den 10 februari 2008 03:22 skrev Jan-Inge Sigvard Fl?ºcht till mig och frågade:

  ‚Äú1) Stämmer det inte att du har ett gods i Columbia?

  2) Har du inte kontakter med AUC?

  3) Vad anser du om de politiska mord som AUC utfört?‚Äù

  Senare samma dag meddelade jag honom:
  ‚Äúdina frågor besvarats nekande. Jag vet inte varför du ställer dem igen. Jag har arbetat med aktivt med Amnesty International, och vänder mig mot varje form av politiskt förtryck. ‚Äù

  Klarare än så blir det inte. Jan-Inge arbetar med kvällspress- och sensationsjournalistik som saknar all grund.

 3. Det är ju inte mycket konstigare än att vänstern stödjer idiotorganisationer som PFLP, Hamas, Hizbollah och FARC på sina håll – även om det alls inte är en ursäkt för den här tomten. Dumskallar finns i alla partier. Synd bara att de ibland hamnat på positioner med makt… ju fler som outas desto bättre.

  Moderater gillar att hänga med mördare ungefär lika mycket som vänsterpartister eller kommunister gör det, skulle jag tro. Ett tips från läktaren är att generalisering har varit en dum grej sedan Hedenhös ungefär…

 4. Hoppas ni är lika snabba att fördöma de som sympatiserar med FARC, som också står på USA terrorlista.

 5. Så det är OK att ha de åsikterna så länge de bara kritiseras från ett håll? Frågan är inte huruvida de som nu kritiserar Goine är klanderfria bakåt – frågan är om det är ok att Goine representerar moderaterna. Och om detta kan man tycka utan att ha tyckt ”rätt” i andra fall. Hur som helst borde moderater kunna tycka saker.

 6. Jag känner inte till några vänstermänniskor som stöder Hamas eller Hizbollah.

  Vad det skulle vara för fel med PFLP begriper jag inte? Och de få vänstermänniskor som stöder FARC har fel tycker jag.

 7. Är det nån skillnad på de olika rörelserna i Colombia? Är inte alla lika jävliga, som tex Farc, den värsta av dem alla?

 8. FARC och ELN anser sig vara vänster och grundades en gång i tiden för att förändra Colombia. För att göra revolution. Det har inte gått så bra och i alla fall FARC verkar ha spårat ur.

  AUC grundades enbart för att mörda folk. Det var liksom syftet. AUC har mycket mer på sitt samvete än FARC, efter vad jag kan förstå.

 9. Anders_S, ett typexempel på en vänstermänniska som stödjer Hizb’Allah är Andreas Malm. Och naturligtvis finns det långt fler, inget underligt med tanke på att organisationen befriade landet från israels ockupation. Stödet håller sig dock till vissa givna situationer, som t.ex vid Israels invasion 2006.

  Sedan är det naturligtvis så att de flesta i vänstern skulle föredragit en ren icke-religiös vänsterrörelse, men i praktiken finns de inte.

 10. Varför man skall till att stödja diverse fundamentalistorganisationer med mängder av obehagliga punkter pa sitt program, bara för att de är ens fiendes fiender, det gar bortom mitt förstand. Och det spelar ingen roll ALLS om de grundades för att göra nagon slags romantiskt skimrande revolution, när man sedan gatt vidare in i brottslighet och terror. FARC är värda noll respekt, endast avsky. Detsamma gäller för mellanösternmotsvarigheterna.

  Varför man inte skall stödja PFLP? Flygplansbomber, kapningar, mord och terror, kanske…

  Solidaritet kan man gott spara till de som hyser värderingar värda att kämpa för – endast kamp i sig duger banne mig inte.

 11. Hampus: Nu är Andreas min personliga vän och han stöder inte Hizbollah så vitt jag vet (inte på det sättet som menas med att ge stöd till en organisation). Han har dock i mitt tycke en alldeles för sympatisk inställning till Hizbollah. Däremot, precis som jag, stöder han deras rätt att göra motstånd. Dessutom finns det vänsterorganisationer i Libanon som man kan ge stöd. Vi i SP förmedlar pengar till projekt som drivs av palestinska kommunistpartiet ihop med våra libanesiska kamrater i ett antal flyktingläger (främst Shatila).

  Gustav: Ja, PFLP kapade flygplan för 30 år sen. Det är inte riktigt sånt de ägnat sig åt sen dess.

 12. Uppenbarligen använde jag fel ordval, eller sa pajade den lite otympliga länken kanske ditt ordningssinne, Anders. Hur som helst kan man enkelt finna fakta om PFLP pa webben, där man kan se att de inte blivit till nagra goda och fredsivrande demokrater under de senaste 30 aren. Exempelvis via Wiki.

  Men jag star faktiskt fast vid att de som stödjer bilbomber och dylikt är och förblir idioter, by any other name.

 13. Gustav: Bilbomber mot militära mål är enligt mig legitim krigföring. Självmordsbombning mot militära mål likaså (jmfr japanska kamikaze-flygare). Det är inte terorrism.

  Wikipedia är inte en trovärdig källa när det gäller Israel/Palestina.

Kommentarer inaktiverade.