Från Mixgården till melodifestivalen

Det gick hyfsat för Andra Generationen i omröstningen i melodifestivalens tävling i Västerås, men man gick inte vidare. Men bandet, som bland annat består av medlemmar med vanliga industrijobb, har ändå uppnått nåt. En slags bekräftelse av att invandrarna är en del av det svenska samhället. Men naturligtvis krävs det mycket mer för att häva utanförskap och dåliga levnadsvillkor.

En av medlemmarna i bandet gör mycket i det vardagliga arbetet mot utanförskap. Det är Teddy Paunkoski, en av människorna bakom den mycket lyckade verksamheten på Mixgården i Hammarkullen. En verksamhet som genom social verksamhet kunnat motverka rekrytering till gangstergäng och förbättra livet för många ungdomar i stadsdelen.

Borgarmedia: SVD1, AB1, SVT, GP1, AB2, AB3, GP2, DN1, DN2,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements