Zaremba pekar på problemet

Problemet är egofixeringen, egoismen, att jag, jag, jag är det viktiga. Den bortskämda generationen har tagit över. Den egofixerade, den nyliberala, den som föraktar andra människor, solidaritet och kollektiva, gemensamma lösningar. Den som föraktar kamp för gemensamma rättigheter, för förbättringar osv.

Den generation vars messias är Johan Norberg. De människor som inte kan uttala ett ord utan att det ramlar förakt för vanliga människor (kolla Stael von Holsteins kommentarer till detta inlägg) ur deras munnar är läromästare för de egofixerade. För de egotrippade. Det är den generationens egofixerade sätt och attityder som lett till de underliga sakerna på Lärarhögskolan i Stockholm.

Det är skönt att just detta visas så tydligt i Zarembas tredje artikel i serien om Lärarhögskolan i Stockholm. Det måste bli ett slut på de egofixerade nyliberalernas inflytande. Oavsett om de kallar sig nyliberaler, liberaler, anarkister eller nåt annat så är det egoismen som förenar. Narcissismen och egofixeringen. Det är trist, tråkigt och för jävligt.

Inte vill – eller kanske inte vet hur man gör? Ingrid Carlgren, rektor för Lärarhögskolan, har i åratal väntat på en mindre studentrevolt, berättar hon. ”Arga studenter, som kämpar för sakfrågor, som kräver förändring.” Som det gick till när hon var ung. Men det kom ingen revolt. I?stället kom ”curlinggenerationen”, studenter som – var och en för sig – fordrade att högskolan skulle ställa sig bakom just deras upplevelse av obehag. Annars blev de kränkta, och anmälde… ”Jag var aldrig kränkt”, utbrister Ingrid Carlgren, ”jag var arg!”

Bloggat: Peter Karlberg, HBT-sossen,

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements

9 Replies to “Zaremba pekar på problemet”

 1. Ledsen anders men jag kan inte se att Johan Stael har något förakt för vanliga människor i de kommentarer som du länkar till. Däremot vänstern förakt för oliktänkande

 2. ”Problemet är egofixeringen, egoismen, att jag, jag, jag är det viktiga. Den bortskämda generationen har tagit över… Den generation vars messias är Johan Norberg.”

  Så Gaystudenterna på Stockholms universitet består av nyliberaler som dyrkar Johan Norberg? Hysteriskt roligt påstående för oss som faktiskt vet vilka politiska åsikter som dominerar i denna församling. Norberg är förmodligen lika populär som Åke Green. Men varför bry sig om sanningen när man kan bedriva häxprocess mot nyliberaler?

 3. Jag måste vara korkad för jag kan inte för mitt liv komma på något annat sätt att läsa din text än som att du faktiskt menar att studenterna (den lättkränkta typen) vid Stockholms universitet är nyliberaler med Johan Norberg som husgud, vilket jag håller med C.L.K.A om att det är hysteriskt roligt.

 4. Jesper: Ja, ni har uppenbarligen problem med svenskan. Det som står är att studenterna tillhör en generation som har Johan Norberg som husgud (vilket i sig naturligtvis är en polemisk överdrift). Det betyder faktiskt inte att de enskilda studenterna har Norberg som husgud.

 5. Anders_s, du måste skämta?! Som flera redan har skrivit så består knappast Gaystudenterna av några liberaler, knappast ens av anarkister. Gaystudenterna består av ett gäng queerteoretiska socialister som använder sig av den offermentalitet som alltid har härskat inom vänstern. Det är aldrig mitt fel, man kan alltid skylla ifrån sig… och framför allt, de som inte håller med mig har per definition fel och måste kväsas, med vilka medel som helst. Ömsesidig debatt och diskussion har aldrig varit populärt för den här gruppen av människor. Hellre då att använda sig av förmenta skuldkänslor.

 6. Jag har aldrig påstått att gaystudenterna är liberaler eller nåt annat. Jag har inte skrivit om gaystudenterna överhuvudtaget. Så skriv relevanta kommentarer i fortsättningen tack!

  Meningen är inte att diskutera queerteorier etc i samband med detta inlägg, men jag kan säga att jag anser att anarkismen är vänsterns svar på nyliberalismen (det är jag, jag, jag och ego som dominerar). Queerteorier är inte socialism, möjligtvis är de anarkism. I alla fall är de ur socialistisk synpunkt mycket tveksamma. Läs gärna mina inlägg om identitetspolitik och postmodernism som delvis berör ämnet.
  http://www.zaramis.nu/blog/2007/06/13/postmodernismen-inget-for-vanstern-del-1/

Kommentarer inaktiverade.