Gangstergängen går loss igen?

När det inträffar skottlossning av den typ som idag ägt rum i Göteborg är det självklart att man funderar över om det inte är ytterligare en uppgörelse mellan några av de många gangstergängen som finns i staden. Det behöver inte vara så, men det känns som ett trovärdigt alternativ.

Jag har många gånger skrivit om problemet med de maffialiknande gängen i Göteborg och i Sverige. Ibland känns det obehagligt och myndigheterna verkar inte veta vad de ska göra när mer polissatsningar inte hjälper. Men som jag också påpekat många gånger. Polis hjälper inte mot sånt här. Det som behövs är sociala åtgärder med effekt på lång sikt. Rekryteringen till gangstergängen måste stoppas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Peter Olsson

    Ja, men såklart! Det är ju mer fritidsgårdar och lagliga graffitiväggar som behövs, då kommer säkert kidsen att växa upp till laglydiga medborgare och sluta kasta sten på brandmännen… ”Vi har ingen lokaaal!” går tydligen fortfarande hem som argument hos vissa naiva människor.

    Nej, öppna ögonen och inse att det enda som funkar är fler poliser, hårdare straff tidigare och utvisning till hemlandet vid upprepad grov brottslighet.