De är i alla fall inte terrorister

I SVD frågar sig Per Gudmundson huruvida de gripna somalierna är jihadister eller bara nationalister. Den frågan kan man naturligtvis ställa sig. Men den innebär också att man utesluter att de är terrorister som jag ser det. Det är ju trevligt att Gudmundson för en gångs skull lyckas dra en slutsats med substans ur en händelse. Sånt ser man inte varje dag. Eller förstår jag honom fel?

Att de har ett stort stöd bland svensk-somalier tvivlar jag på, men låt oss acceptera att det finns ett växande stöd till de islamiska domstolarna. En religiös högerorganisation långt till höger på den politiska skalan. En del av ansvaret för detta växande stöd till en organisation som de flesta människor i Sverige inte skulle ge stöd bär de länder som stöder Etiopiens ockupation.

Sen är det ju också så att bara för att en organsiation är högerextrem och/eller religiös innebär det ju inte automatiskt att det är en terrororganisation.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • ”Sen är det ju också så att bara för att en organsiation är högerextrem och/eller religiös innebär det ju inte automatiskt att det är en terrororganisation.”

    Visst. Men…

    ”I SVD frågar sig Per Gudmundson huruvida de gripna somalierna är jihadister eller bara nationalister. Den frågan kan man naturligtvis ställa sig. Men den innebär också att man utesluter att de är terrorister som jag ser det.”

    Här verkar du säga att dom inte KAN vara det. Det kan dom väl? Eller måste man vara vänster för att vara terrorist? 🙂