Fler israeliska övergrepp

Den israeliska staten fortsätter sina övergrepp mot palestinierna på Gaza. Det fortsätter döda vem som helst, civila såväl som soldater, barn såväl som vuxna. De anfaller flyktingläger utan någon som helst hänsyn till att oskyldiga människor drabbas.

Och världssamfundet tittar på. FN ordnar ”krismöte”. Vad hjälper det när ingenting görs för att tvinga Israel att utrymma Västbanken och att sluta bomba och mörda i Gaza. Ingenting görs för att tvinga Israel riva den mur som byggs på palestinskt territorium. Krismöten är meningslösa om de inte resulterar i att palestinierna får hjälp mot ockupationsmakten Israel. Varför reagerar inte den svenska regeringen? Varför gör inte EU nåt? Varför så tyst? Det hela är väldigt upprörande.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Utsikt från höjden, Bulten i Bo, Claes Krantz,
Borgarmedia: DN, AB, Dagen, HD, SDS, PDK
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

20 Svar på “Fler israeliska övergrepp”

 1. Israel begår oerhörda övergrepp men krisen beror inte på en sida utan båda. Dagligen skjuts raketer från flyktinglägren. I denna strid har INGEN rätt, glöm inte det.

  Naturligtvis skulle man kunna säga att Israel som stat har ett större ansvar, men glöm då inte att Israel är omringat av diktaturer som gärna spär på konflikten för att dölja sin egna smuttsiga handlingar. Raketerna som skjuts iväg mot Israel är inte hemmatillverkade utan har getts med en grym baktanke.

  Det som behövs är den största uppoffringen som kan göras – en total Mahatma Gandhi lösning. Att dödas för att döda är ingen uppoffring och de som gör så blir snabbt bortglömda. Men, de som dödas för att leva – de kommer båda sidor ihåg och det skulle märkas i världen och tillsist ge förändring. Denna totala uppoffring behöver båda sidorna göra – jag hoppas de en dag finner styrkan att göra så.

 2. Om ditt bostadsområde blev beskjutet av tio-tjugo raketer per dag, skulle då inte du önska att Svenska Staten gjorde allt för att stoppa det?

  Israel försöker skydda sina innevånare från ÄKTA Terrorism. I staden Sdorerot kan barnen knappt gå till skolan – det har talats om att

  Artikeln är skriven av TT, vilket förklarar vinklingen. Det skrivs om skräckslagna palestinier. Vad skrivs om de Israeler som flera gånger per dag måste skynda sig till skyddsrum?

  Läs: http://tt-kritik.blogspot.com/

 3. Jag tror man har planerat detta länge. Man utrymde Gaza för att kunna gå in och döda Hamasrörelsen utan att riskera att döda israeliska bosättare. Man vill att Palestina bara ska vara Västbanken. Abbas har man snärjt i sitt garn. Man har provocerat fram raketskjutningarna, uppmuntrat splittringen av palestinier för att få en anledning. Ville man verkligen ha fått slut på beskjutningarna kunde man ha avstått från dagliga provokationer samt förhandlat. Man kan ju diskutera vilka som är mesta terrorister Hamas eller extremrörelsen i Israel ledda av bla Olmert. Det finns en fredsrörelse i Israel men den dränker man. Iställer eldar man under Hamas för att få dem så förtvivlade att de slår tillbaks. Så länge de slår tillbaks har man en anledning att också slå tillbaks. De tider ingen slår mot Israel, vilket har funnits, börjar man alltid provocera fram nytt våld.
  Det är en jävulsk plan att krossa Gaza. En blodig ond plan. Jag hoppas jag har fel, men om dom trots allt gör det så kommer omvärlden att rasa och dom förlora på det i längden. Just nu står omvärlden och ser på som en skock får men om bägaren rinner över blir det nog fart på fåren.

 4. Det bästa sättet att skydda israeliska medborgare är att upphöra med ockupationen, att riva muren och häva isoleringen av Gaza.

  Hamas är (oavsett att det är en högervriden muslimsk rörelse som jag inte stöder) den legitima palestinska regeringen.

  Palestina har all rätt i världen att skjuta raketer på Israel. Det är ett legitimt försvar mot en ockupant.Tyvärr drababs ibland israeliska civil av att palestinierna helt legitimt försvarar sig. Israel däremot har ingen som helst rätt att mörda palestinska barn och civila.

 5. Sverige bör stödja palestinierna militärt. Palestinierna har tyvärr nästan bara handeldvapen. De behöver pansarbrytande granater mot stridsvagnar och luftvärnsraketer mot helikoptrar. Då skulle inte israelerna kunna gå in i de palestinska områdena på det sätt de nu gör. /*off-topic borttaget*/

 6. ”Palestina har all rätt i världen att skjuta raketer på Israel. Det är ett legitimt försvar mot en ockupant.Tyvärr drababs ibland israeliska civil av att palestinierna helt legitimt försvarar sig. Israel däremot har ingen som helst rätt att mörda palestinska barn och civila.”

  Ja, de har ”all rätt i världen” som du säger. Men dessa raketer skickas ej mot militära mål. Det finns inte ens en vilja att anfalla militära mål, utan raketer skickas mot civila städer. MOT STÄDER! Hur i hela helvete kan du försvara sådant agerande!

  Och om Palestina har rätt att försvara sig, då har Israel också rätt att försvara sig – vilket är PRECIS det som de gör.

  ”Sverige bör stödja palestinierna militärt. Palestinierna har tyvärr nästan bara handeldvapen. De behöver pansarbrytande granater mot stridsvagnar och luftvärnsraketer mot helikoptrar. Då skulle inte israelerna kunna gå in i de palestinska områdena på det sätt de nu gör. Motorcykelligister i ex.vis Sverige är mer välbeväpnade än palestinierna.”

  Israels krigsmakt är bland de skickligaste i världen. Jag föreslår att du slår upp ”Sexdagarskriget” samt ”Oktoberkriget”. Militärt understöd skulle inte hjälpa så mycket. Dessutom tror jag inte att Sveriges roll i världen och vår kära Neutralitet skulle ses på allvar ifall vi gav vapen åt en terroriststämplad regering.

  ”Motorcykelligister i ex.vis Sverige är mer välbeväpnade än palestinierna.”

  /*Förolämpning borttagen*/ #AS

 7. ”Det bästa sättet att skydda israeliska medborgare är att upphöra med ockupationen, att riva muren och häva isoleringen av Gaza.”

  Alla de israeler som sprängdes i självmordsdåd innan murens byggande skulle knappast hålla med Anders. Efter byggandet av muren har dessa dåd praktiskt taget upphört.

  Israel drog sig tillbaka från södra Libanon och Gaza efter samma logik som Anders tillämpar. Det funkade inte då, och skulle inte funka nu heller.

  ”Palestina har all rätt i världen att skjuta raketer på Israel. Det är ett legitimt försvar mot en ockupant.”

  /*off-topic, karelen och sudetlandet har knappast med Palestina att göra*/ #AS

 8. Jonathan: Var skulle du helst vara, i ett palestinskt flyktingläger eller i en israelsk stad? Du saknar helt proportioner i dina argument. Men det är inte bara proportioner som saknas.

  Det är israel som ockuperar, det är israel som bedriver etnisk rensning. De flyktingläger som bombas är full av folk som flytt från israels angrep. Folk som fått hus rivna, drivit på flykt för att sedan fått sitt land exproprierat med den provokativa motiveringen att det är övergivet.

  Det är israel som anfaller, det är palestinerna som försvarar sig. Så länge inte ockupation och etnisk rensnig avslutas, så länge inte förhandling om att kompensera flyktingar inleds, så länge finns det inget som heter israeliskt försvar.

  Det går inte att angripa, och sen kalla sitt angrepsvåld för att slå ner motståndarens försvar för försvar. Då förlorare ordet all innebörd.

  Men visst, Israels krigsmakt är skicklig och framför allt skruppelöst brutal. Men de är inte oslagbara och det verkar inte bättre än att Israel behöver militära nederlag för att ens överväga fred.

 9. /*off topic borttaget*/ #AS

  Att Palestinerna ens har ett område idag är tack vare Israel. Arabstaterna ville inte ge Palestinerna något landområde efter krigen, trots detta har palestinierna ett nu idag.

  Palestinierna existerar för att 1948 så hamnade de i flyktingläger för att Staten Israel bildades. De var välkomna att bo i Israel men blev tillsagda av Arabstaterna att ”flytta på sig” så deras trupper kunde förinta landet och sedan kunde de flytta tillbaka. Det är den dröm som Palestinierna fortfarande har. Nu gick inte kriget som Arabstaterna ville men ingen stat brydde sig om Palestinierna (som belöndade Jordanien genom att försöka ta över makten över DET landet).

  Jag säger INTE (repeterar, inte) att Israel är ”the good guys”, krigshökar finns på båda sidor av den här konflikten men det är svårt att se någon annan utväg för Israel när raketer regnar ner över deras städer. Staden Sderot som angrips mest ligger faktiskt inte ens på Ockuperad mark!

  Om Palestinierna vill inbilla mig att de som det sysslar med är självförsvar så får de börja anfalla militära mål, något som Israel gör. Palestinierna använder ofta civila städer som mänskliga sköldar för sina raketanfall, ger Win Win för dem. De som avfyrar raketerna hatar sitt eget folk mer än Israel. För dem är folket bara en bricka i spelet att få makt över någonting.

 10. Ni har inte sett något än, ni har ingen aning. Tror ni verkligen att dessa svenska dagstidningar och kanaler har visat er allt? Inte ens en bråkdel av verkligheten. Ni ser inte hur barnen har blivit bombade, hur bomberna låter när de landar, hur det är när ett helt hus faller ner på familjer, hur kvinnor, barn och män ligger på marken och blöder ihjäl. För att inte tala om sorgen och skräcken. Hur ska det palestinska folket någonsin kunna utvecklas på något sätt när allt detta händer omkring dem? Snälla gör något nån!!! Tänk er om palestinierna hade angripit israelerna så, dödat alla dessa barn och människor. Hela världen hade förklarat krig mot Palestinierna. Man skulle rättfärdiga ett användande av atomvapen mot palestinierna för att förgöra dem allihop.
  Den här gången är det Israel som är de riktiga terroristerna och mördarna.

 11. Palestina fick löfte om självständighet mot att man stödde britterna mot ottomanska imperiet under första värdkriget. Stax efteråt lovar britterna bort palestina till en sionistisk rörelse. Dumheten och den kolloniala högfärden är ogripart stor, och där är källan till konflikten.

  Britterna styr palistina och förhalar självständigheten i hopp om att judarna ska bli majoritet. Men inte många judar flyttar dit, kanske var inte så många sionister, och de som var kanske inte var av den sorten som ville skapa en egen stat på religös grund. Efter andra världskriget får britterna nog av både palestinskt motstånd och sionistisk terrorism. Man lämnar över ’problemet’ man själv skapat till FN. Palestinerna föreslår ett fritt palestina med garantier för folkgrupperna rättigheter och ett visst självstyre. Sionisterna var imot förslaget för att palestinerna fortfarande var i majoritet. FN tar fram ett förslag (i princip en blåkopia på ett palestinerna redan avvisat). Polestinerna avvisar det igen. Sionisterna väljer att inte förhandla mer utan utropar ensidigt staten Israel och startar därigenom ett inbördeskrig där också granländer blandade sig i.

  Med god välvilja kan man säkert hävda att Israel inte avsiktligt och systematisk fördrev större grupper palestiner än vad som kunde motiveras millitärt. Men flyktingströmarna skapades av kriget. Det fanns arabledare som uppmanade till flykt men ingen har kunnat visa att det påverkade flyktingströmarna utan de var orsakade av kriget.

  Men det är först efter kriget som det problemen permanentas av Israel. Då man nekar flyktingarna rätt att återvända, beslagtar ’övergivet’ land. Bemöter motstånd med sumariska och kollektiva fördrivningar (med följande beslagtagande av land). Konstant förvärra flyktingproblemen istället för att lösa dom – ända in i våra dagar. Israel har aldrig gjort ett fredsutspel med erbjudanden som klan lösa flyktingproblemen och skapa en hålbar framtid för det palestinska folket.

  Därför får Israel också permanent se sig som angriparen i konflikten.

 12. /*kritik av TT är off-topic. Du kan skriva den kritiken på din egen blogg*/

  /* här får du gärna kommentera att siffrorna hos TT är fel etc, men kritik av TT hör inte hemma i detta sammanhang*/ #AS

 13. Israels ”oövervinnerliga krigsmakt” slogs av Hizbollah 2006, mest p.g.a. att Hizbollah är mer välbeväpnade än de palestinier som lever på de av Israel ockuperade områdena. Att Israel i tidigare krig besegrat araberna har sina förklaringar. T.ex. gick Israel mot ett fullständigt nederlag och höll på att helt utplånas tills USA gick in och formligen dränkte Israel i vapenleveranser. Detta samtidigt som Sovjet inte hjälpte araberna som de tidigare stött. Det räcker inte att ha motiverade soldater, man måste ha något att skjuta med också. Israel skjuter minst lika mycket på civila mål som vad palestinierna gör. Vad beträffar Sveriges ”neutralitet” kan den minst sagt diskuteras efter EU-inträdet. Tyvärr.

 14. ‚ÄúPalestina har all rätt i världen att skjuta raketer på Israel. Det är ett legitimt försvar mot en ockupant.‚Äù

  a) Troligen inte. Det finns ett krav på proportioner vad gäller militära handlingar – och att skjuta utan att sikta med bara civila mål inom räckvidden strider mot detta krav.

  b) Vad ockuperar Israel egentligen? ”Palestinierna” har ju utfört ”försvar” inte bara på Gaza och Västbanken, utan även de områden som tilldelades Israel redan 1947. Ska Anders inlägg tolkas som att det palestinska ”försvaret” kommer att fortsätta tills den siste israelen går ombord på båten och lämnar Medelhavets östra strand? I så fall fattar jag varför israelerna inte är särskilt intresserade av att förhandla.

  c) Att studera hur tidigare folkomflytningar gått till, och vilka slutsatser man kan dra av dessa, borde vara intressant i en diskussion som denna – eftersom Israels skapande bara är en av många folkomflyttningar efter 1945. Om empiri anses vara off-topic är det illavarslande.

 15. ”Staden Sderot som angrips mest ligger faktiskt inte ens på Ockuperad mark!”

  Klart Sderot ligger på ockuperad mark. Liksom resten av den koloniala stat som sionisterna byggt på ruinerna av det palestinska samhället efter att man tagit över det med våld och drivit ut ursprungsbefolkningen. Varför skulle det inte göra det?

  Sderots invånare har av bekvämlighetsskäl glömt bort att de bor ”on Ashes of Ethnically Cleansed and Defaced Najd” dvs på ruinerna av en palestinsk by som med våld tömdes på sin befolkning då Israel skulle skapas och det inte fanns plats för araber.

  Så för tydlighetens skull bör vi nog inte prata om att det skjuts raketer ”mot Sderot”. Vi bör snarare säga att det skjuts raketer mot bosättare i det ockuperade Najd.

 16. Det är inte alls ”båda sidor som har fel” i den här konflikten! Det är terrorstaten Israel som har fel! De är tjugohundratalets svar på Sydafrika och jag begriper inte varför hela världen, som i stort sett unisont vände ryggen mot de vita isolationisterna inte kan göra samma sak med de sionistiska? Om världen gav fan i att köpa deras jävla avocados som växer där uråldriga olivträd en gång gav skugga skulle det kanske se annorlunda ut?

 17. Israel har ingen rätt att existera över huvudtaget. Jag är så trött på folk som inte har någon aning om vad som försigår och hur det började. Israel finns för att några länder bland annat USA, Frankrike och England gav landet till dem så att de kunde ha koll på mellanöster och dess resurser. USA ger Israel vapen och betalar lön till Israeliska soldater, Frankrike hjäpte Israel bygga kärnvapen efter andra världskriget och andra Eu medlemmar stödjer dem. Det stämmer inte att Israel lämnat Gaza, de har full kontroll över luft och vatten. Det var så synd om dem sa de efter andra världskriget så vi ger dem Israel, jätte bra…men då kanske vi borde ge tillbaks land till Indianerna i USA då efter att de slaktat de mesta av dem så har de väl rätt till sin egen land eller?
  Det sjuka är att massa länder som ni inte vet om stödde Hitlers nazi regim, efter andra världskriget tog USA in massor av deras forskare, forskare som hjälpte Hitler mörda judar bland annat. Hycklare….men de är de flesta västländer. Korrupterade lögnare som inte bryr sig överhuvudtage om varken judar, muslimer eller kristna, De har sin egen agenda att fullfölja och de är väldigt få, och om de kunde skulle de eliminera halva jordens befolkning.
  Kriget i mellanöstern har inte alls med ras eller religion att göra, de har att göra med vem som bestämmer och vem som äger resurserna och inte är det de länder som har resurserna som äger dem utan de ägs av andra länder, vare sig du tror på det eller inte.

 18. Gertkvist …

  b) Israel ockuperer 75% av de områden i Gaza som tilldelades Palestina i 1947, dvs forlängningen upp till hamnen i Ashdod samt delar av Negev gränsande mot Egypten. Se bifogat karta från FN.

  Det där är ju inga märkvärdigheter precis, så sluta kverulera mot bättra vetande.

 19. Utdrag ur Förenta Nationernas Stadga och vart ”medlemsstaten israel” står i dessa punkter

  VI, DE FÖRENADE NATIONERNAS FOLK, BESLUTNA
  att rädda kommande släktled undan krigets gissel, som två gånger under vår livstid tillfogat mänskligheten outsägliga lidanden,

  israels ståndpunkt: vi som regionens starkaste militär makt värnar om utrotningen av regionens svagaste folk palestinierna..och skäms inte att uttala det inför media heller..

  att ånyo betyga vår tro på de grundläggande mänskliga rättigheterna, på den enskilda människans värdighet och värde, på lika rättigheter för män och kvinnor samt för stora och små nationer

  israels ståndpunkt: Vi visar vår tro och beslutsamhet på att varje palestinsk man, kvinna, och barn stora som små har rättigheten att lemlästas och mördas i sitt eget hem och land, av vår stolta moderna överlägsna arme. Skulle någon civil/aktivist överleva till trots så har vi en policy att icke släppa fram ambulanser och vård personal till dom. Det är vår syn på mänskliga rättigheter det..

  att skapa de villkor, som äro nödvändiga för upprätthållande av rättvisa och aktning för förpliktelser, härrörande ur fördrag och andra källor till den internationella rätten,

  israels ståndpunkt: hmm…Rättvisa?…få se nu…vi tillkom ju på någon annans bekostnad…så…eh nästa punkt tack!
  att främja sociala framsteg och bättre levnadsvillkor under större frihet

  israels ståndpunkt: Vi främjar om att omringa palestinierna genom ständigt nya bosättningar och avspärrningar. Vi är även måna om strypta levnadsvilkor för palestinierna, som avdragen el/vatten/avlopps tillförsel och stopp av humanitära hjälpinsatser.

  OCH ATT I DESSA SYFTEN
  öva fördragsamhet och leva tillsammans i fred med varandra såsom goda grannar,

  israelsståndpunkt:……..,………..,……..NOT!!! (minns borat)

  förena våra krafter till upprätthållande av internationell fred och säkerhet,

  israels ståndpunkt: Vi som kärnvapenmakt förenar våra krafter till att ständigt utgöra ett hot mot freden i regionen.

  godtaga grundsatser och införa metoder, som giva säkerhet för att vapenmakt icke kommer till användning annat än i gemensamt intresse, samt

  israels ståndpunkt: vi hoppas att världen godtar våra förberedande metoder och insatser för vår framtida vision av israels utvidgade gränser (Från Nilen till Mesopotamien) Vi har nu lyckats med försvagningen och splittringen av Irak och Libanon, Syrien Jordanien och Egypten står på tur. Det är förresten vårt gemensamma intresse i knesset…

  anlita internationella verksamhetsformer för att främja sociala och ekonomiska framsteg för alla folk;
  israels ståndpunkt: Nää vi har ingen lust att dela med oss, speciellt inte till ett folk vi vill bli av med! Få se nu… Tyvär det o det huset konfiskerar vi, här bodde israeler för några tusen år sen..Dessa plantage ska bort, här ska en militärpostering byggas….o så drar vi denna mur genom er mark…o den här mosken förvandlar vi till en bar…osv.. hoppas vi inte stör era sociala och ekonomiska intressen…
  ————————————————————————————————————————————————————
  israels ståndpunkter står självklart inte nerskrivet i FNs stadga, men är en lagom tolkning av det som sker ute på gatorna därnere..
  Man undrar vad som krävs för att FN ska reagera och det så kallade ”säkerhetsrådet” ska vidta sanktioner mot denna statsterrorism och brott mot mänskliga rättigheter som ”staten” israel begått och begår i skrivande stund..

  Tyvär kan dom i FNs hus inte ens komma överens om ett gemensamt skarpt fördömande..inte ens det! Titta va som hände när saddam gick in i kuwait, säkerhetsrådet agerade med att skicka armeer för att kicka ut honom! Men palestina kan man tydligen blunda för, där är det fritt fram för ockupations armen att genomföra terrorräder och testa nya klusterbomber på..
  Fast o andra sidan förstår man varför…. när israel har en sån ”monopol storebror” till

Kommentarer är stängda.