Gangstergäng sköt mot åklagare?

Del 1 av 10 i serien Kriminella mc-gäng

Huset där en åklagare i Malmö som arbetar med ett mål mot Bandidos bor har beskjutits. Mer specifikt har åklagarens lägenhetsfönster skjutits sönder. Det finns förstås anledning att misstänka en koppling till det aktuella gangstergänget. Det gäng som idag är det snabbast växande kriminella nätverket i Sverige.

I Göteborg har exempelvis grupperingen kring Bandidos fördubblats i och med att den gamla mc-klubben Kvillebäckens MC blivit hangaroundklubb. Det som är speciellt upprörande är dock att samtidigt som vi kan se hur polisen har allt större problem att komma till rätta med de olika kriminella gängen och inte heller klarar av att hantera vardagsbrottsligheten på ett bra sätt ägnar man allt mer tid och resurser på att jaga fildelare, inskränka yttrandefriheten och den personliga integriteten. Jag skulle vilja kalla det att man använder sina resurser på helt fel sätt.

För när man jagar fildelare på det sätt som nu är aktuellt innebär det att alla övervakas mer av polisiära krafter. Detta oavsett om man begått ett brott eller inte. Övervakande myndigheter kommer alltså att ha tillgång till en mängd uppgifter som inte behövs för att bekämpa brott. Inte alls bra. Det hjälper inte heller mot gangstergängen som ansvariga politiker hävdar. De anpassar sig snabbt så att deras planering inte går att avlyssna. Annat är det med vanligt folk.

Läs tidigare inlägg som handlar om Bandidos eller där Bandidos nämns:
Njal har inget med Bandidos att göra
Brottslighet och gangstergäng
Organiserad brottslighet och svartjobb

Intressant?
Bloggat: Opassande, Claes Krantz,
Borgarmedia: SDS, SVD1, DN, HD, GP1, GP2, SVD2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

Series NavigationBombmannen i Oskarshamn >>
Advertisements

5 Replies to “Gangstergäng sköt mot åklagare?”

  1. Med tanke på Rödeby må det vara ett fall frammåt, för polisen, de hörde skotten.

  2. Ha!
    Ni tänker inte på att jaga fildelare gör polisen på kontoret fredligt mysigt i stjortärmarna…
    Jaga MC-sluskar är myyket ruggigare, utomhus och så kan de vara stygga till skillnad från finniga tonåringar som fildelar…

Kommentarer inaktiverade.