Det är vitt och tyst

Har just varit ute och skottat mig fram till brevlådan för att hämta morgontidningen. Det var nästan två decimeter snö på gången och trottoaren som jag också passade på att skotta när jag ändå var ute. Samtidigt fattade jag beslutet att arbeta hemifrån idag. Med bärbar dator och mobiltelefon som främsta arbetsredskap så innebär det inga egentliga problem.

Jag brukar gå till arbetet och det tar ungefär en timme. Att pulsa genom 1-2 dm snö skulle ta mer tid än så och om huruvida bussar går över bergshöjderna i Göteborg är mycket osäkert då snön fortsätter att vräka ner. För man kan inte räkna med att snösvängen på något sätt ska ha hunnit med nåt annat än de allra största gatorna i Göteborg. När det gäller gatan jag bor på lär det nog dröja minst en vecka innan det dyker upp nåt plogfordon och då har väl snön smält bort redan.

Så fick få då vinter till slut ändå. Lite sent kanske, men så var det också för två år sen. Det är ju inte heller helt ovanligt med snö i mars. På nåt sätt är det skönt. För det blir så tyst och ljust när det ligger snö.

I media om vädret: SDS, SVD1, SVD2, DN1, DN2, GP
Andra bloggar om: , , ,

Advertisements