Trakasserande ungdomar inför rätta – ingen lösning

I Karlskrona ställs nu de ungdomar som trakasserade en familj så mycket att det hela ledde till en tragedi för alla inblandade inför rätta. Pappan i den trakasserade familjen sköt en 15-åring till döds och har ett fängelsestraff att vänta.

Trots tragiken har trakasserier mot familjen fortsatt även under och efter rättegången mot mannen som sköt. Därför är det nu bra att en rättegången mot de som trakasserat startar. Men som de fortsatta förföljelserna mot den utsatta familjen visar kommer detta inte att lösa problemen i Rödeby.

För att kunna lösa problemen i Rödeby måste man nämligen gå till botten med det hela. Själva ursprunget till sjukdomen måset åtgärdas. Nämligen de högerextrema åsikter som frodas i Rödeby, på bägge sidor i den aktuella konflikten faktiskt. Den lilla orten i Blekinge har länge varit ett tillhåll för rena nazister och är en av de platser där Sverigedemokraterna har högst andel av rösterna. Inte förrän man tar itu med denna varböld av högerextremism, fördomar och intolerans kan problemen i Rödeby lösas.

Så gärna rättegångar, men det räcker inte. Det behövs mer. Inte minst insatser från sociala myndigheter.

Intressant?
Borgarmedia: SVD, DN1, DN2, SDS, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Henrik

  Du pratar om ”rättegångar” som de vore något man ger ut i kvantitet, som klubbor till småbarn efter doktorsbesöket.

  Sedan säger du ”Det behövs mer” – jaha? Otydligt, även om, om man följer länkarna så fattar man att du menar att soc inte gjorde något åt situationen trots anmälningar, vilket naturligtvis är fel.

  Men du får ta och konkretisera mer än att bara vifta mer armarna och säga ”Vi måste ha mer!!!” Det är en dryck f.ö., de tackar för reklamen!

 • En Som Vet

  Har du någon gång varit i Rödeby, Lyckeby, Kungsmarken eller där man ”Busar” ?

  Det har inte med det att göra utan det ligger på ett helt annat plan. Man ”busar” för att man ser upp till de äldre som tidigare busade…. Så att det bara har med nazister att göra, hmm tänk om.

 • Anders_S

  Innan ni skriver en kommentar, läs kommentarsreglerna:
  http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

  Och läs gärna de inlägg jag hänvisar till. Så kanske ni förstår varför högerextremismen har betydelse hur jag ser på ansvar och dessutom en del annat. Om ni gör det innan ni författar långa drapor om hur korkad vänstern är i allmänhet och jag är i synnerhet så slipper ni slösa en massa tid med att skriva kommentarer som jag inte godkänner.

  Jag har skrivit omkring 20 inlägg om Rödeby och följt lokalpressen noga i början.

 • Anders_S

  En som vet:

  Att det bara har med nazister att göra tror jag inte heller. Men jag vet att det har betydelse. Och, ja, jag har varit i området, men det saknar betydelse. Bara för att man varit där behöver man inte veta bättre. Jag känner också folk som vuxit upp där.

 • Satan

  Det är ju bra att samhället via rättegången mot ungdomarna ger tydliga signaler om att det är inte okej att tracka och vräka ur sig hot mot en familj som råkar vara annorlunda.Sedan så har nog inte denna sorgliga historie inte med den högerextremistiska partiers aktivitet i Blekinge att göra,för även folk ute på högerkanten reagerar kraftigt på vad dessa brottsliga ungdomar har gjort mot rödebyfamiljen i 2 år.