Även Danmark sina gangstrar har

Eller är det svenska kriminella som utfört det stora rånet i Danmark?

Vi har ju blivit ganska vana vid att läsa om värdetransportrån i Sverige. Ofta utförda av människor med anknytning till nåt av de kriminella nätverken men ofta också utförda av mer lösa nätverk som för det mesta hör hemma i Stockholmstrakten.

Vid rånet mot postterminalen i Göteborg var det just ett sådant löst nätverk som utförde det hela, men det fanns även kopplingar till Brödraskapet Wolfpack bland de gripna. Vid rånet mot Landvetter flygplats häromåret deltog personer knutna till Bandidos, en av de som var inblandade har också kända högerextremistiska åsikter.

Så det är ju lite skönt (egentligen fel ord för helst skulle vi ju slippa dem helt) att läsa om att Danmark också har värdetransportrånare som slår till hårt och brutalt, fast det precis om i Norge häromåret, då Naserligan (Albanligan) var inblandad, misstänks att det finns kopplingar till svenska gangstergäng. Förfarandet vid rånet liknar nämligen mycket det som svenska värdetransportrånare förfinat vid en mängd olika rån. Det är också intresant att konstatera att det är samma företag som blir rånat i Danmark som utsatts för de flesta rånen i Sverige. ett företag som fått kritik för sin bristande säkerhet.

Läs mer:
Svensk maffia
Organiserad brottslighet och svartjobb
Brottslighet och gangstergäng
Social verksamhet hindrar gängrekrytering
Gangstrarnas Göteborg

Intressant?

Borgarmedia: SVD, PDK1, PDK2, PDK3, DN, SDS, HD, PDK4,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements