Svenska folket vill inte försämra den sociala välfärden

Inte speciellt förvånande har det svenska folket i en opinionsundersökning beställd av GP och utförd av Synovate sagt att man hellre betalar högre skatt än ser ytterligare försämringar inom sjukvården, äldrevården och skolan.

Frågan är när de svenska politikerna inser att de går mot det svenska folkets vilja när man privatiserar och skär ner inom den offentliga sektorn. För så länge de flesta partier i huvudsak går mot folkets intressen och vilja så kommer politikerföraktet i landet att öka. En inte speciellt bra utveckling.

Istället för nedskärningar och privatiseringar önskar man nu att vi fick se satsningar på den offentliga sektorn. Med ökade resurser och en återanställning av de mer än 200 000 anställda som fösvunnit. På så sätt kan vi återigen få en fullgod vård, skola och omsorg i gemensam regi.

Bloggat: Esbati, Trotten, Josefin Brink, HBT-sossen,
Borgarmedia: DN1, SVD, DN2, DN3,
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Men kors!
  Den enda rimliga slutsats är att folk är missnöjda med vården idag. Tror tusan det att de flesta är beredd att betala lite extra OM det ger bättre vård (många gör det ju redan via privata försäkringar. Fråga istället folket om dom tror att högre skatt kommer att ge bättre sjukvård – det har ju aldrig funnits så mycket pengar i systemet som nu!!!

 • Anders

  När det väl ska betalas mer i skatt kommer det inte vara lika positivt.

  Däremot kan jag tänka mig att folk är missnöjda med effektiviteten inom det offentliga.

  Vad gäller vård kvittar det nog om man får det genom offentlig eller privat omsorg(som ändå betalas via skattsedeln). Det viktigaste är nog att man får adekvat vård.

 • Nadia

  Genom att jag själv bott i olika länder och rest till ett antal andra så har jag haft tillfällen när jag besökt vård där. Vad jag upptäckte vilket inte är förvånande var det att människor i varje land upplevde problem med deras egen vård. Problemen var antingen genom att den kostade för mycket, att de var för långa köer där de var rimliga priser, eller att man hade för långt till bra vård som även då kunde kosta för mycket eller rätt okey i kostanden men kön var då för lång. So som man säger same story but different.

  Så av den erfarenheten kan jag själv säga att jag tycker allmän sjukförsäkring är det alternativ som jag ser har bästa möjligheten att förbättras! Med bättre rutiner och mera utbildade läkare och sjukvårdspersonal samt att individer måste ta ett större ansvar för sin hälsa och även mat industrin ska förändras så att vi lägger konserveringsmedel och ohälsosamma tillsatser och tillverkningsmetoder i historia arkiven.

 • Tobias

  Att privatiseringar for den skull skulle var dalig ar din tolkning. Den allmanna sjukforsakringen ska vara kvar och sa ar det bara. Den regering som skulle forsoka ta bort den skulle aldrig bli omvald igen. Den statliga forsakringen ommojliggors inte av privatisering. Men privatiseringen behover innebara att vard kostar lika mycket for alla oavsett sjukhus, och det ar inte en omojlig vision…