Och moderaterna vill också begränsa demokratin

Jag skrev häromdagen om Maria Abrahamssons angrepp på det demokratiska inflytande som idag finns i vår socialpolitik och över vår socialtjänst. Om hur hon ville inskränka demokratin och låta ”experter” ta över. Något som inte på något sätt skulle minska antalet misstag.

Nu skriver även moderata socialborgarrådet i Stockholm, Ulf Kristerssson, samma sak. Det demokratiska inflytandet över socialpolitiken bör minska tycker han. Socialtjänsten ska inte vara en ”politiskt styrd organisation” enligt socialborgarrådet.

Jag tycker tvärtom. Ju fler områden som är politiskt demokratiskt styrda, ju bättre. Just sjukvården som Kristersson nämner visar ju på vissa problem som kanske gör att just expertmodellen inte är så bra. Kostnaderna kan rusa i väg och är svåra att åtgärda på grund av dålig politisk kontroll. Jag är också övertygad om att Abrahamssons och Kristerssons förslag skulle leda till nedskärningar och försämringar inom socialtjänsten. Nåt som ju det svenska folket inte vill ha.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements