Inte orimligt med samma skydd för förtroendevalda

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) vill att politiskt förtroendevalda ska omfattas av samma utvidgade lagliga skydd som offentligt anställda tjänstemän har. Att hota och angripa en politiskt förtoendevald ska alltså innebär samma sak som att rikta hot eller våld mot en tjänsteman.

Jag kan inte se någon negativ effekt av detta utan en sån åtgärd vore nog vettig. Men man måste nog ha någon slags reglering av vad ett straffbart hot är. Samtidigt kan vi konstatera att regeringen tidigare avslagit sådana här förslag, men denna gång kanske Nyamko Sabuni kan tänkas ta det hela på allvar. Jag tror det är viktigt för en välfungerande demokrati.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Några tips: Alliansfritt om marginalskatten, Feministisk vänsterjej om att folk vill betala skatt, Subversio om samma sak och Esbati om islamofobi, feminism och rasism

Advertisements
  • Kalle

    Skulle detta inte stärka SDs roll i komunpolitiken? Skulle det gagna Svennsons vänsterinriktade samhällslägga?