Enhedslisten utanför folketinget i opinionsundersökning

Enhedslisten ska snart ha sin årskonferens (kongress) och lagom innan den presenteras en opinionsundersökning som visar att partiet idag skulle hamna utanför folketinget. Däremot ökar stödet för SF rejält i undersökningen som en följd av att detta parti övertagit rollen som det viktigaste liberala partiet, framöfr socialdemokraterna, i opposition till den nyliberala/konservativa regeringen i Danmark.

SF är idag ett parti som företräder en politik som gynnar kapitalismen. Ett parti som snarare är liberalt än ett parti som företräder arbetarklassen. Det är därför mycket olyckligt att Enhedslisten inte förmår vinna stöd från delar av den danska arbetarklassen eller från avhoppare som lämnar SF. En diskussion som delvis berörs i ett inlägg av några medlemmar i Socialistiska Partiets danska systerorganisation SAP.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Vänsterkandidater till borgmästarposten i London | Svensson()

  • Peter Lund

    Hverken SF eller Enhedslisten (eller f??r dem de forskellige danske kommunistpartier) har nogensinde v?¶ret arbejderpartier.

    De har gerne villet v?¶re det, de har sagt de var det — men virkeligheden var en anden. Kald det ”falsk bevidsthed” om du vil 😉

    Det st??rste danske arbejderparti er ikke engang Socialdemokratiet — men Venstre, både i form af v?¶lgere og medlemmer. Det n?¶stst??rste er Dansk Folkeparti. Ingen af dem er s?¶rligt liberale og det sidste svarer n?¶rmest til det danske socialdemokrati anno 1960.