Federley är inte nazist och Israel är en apartheidstat

Det är väl klart att Federley inte är nazist men hans handling att ordna en fest för apartheidstaten Israel är faktiskt att gå över gränsen för det anständiga. Att han jämförs med nazister är naturligtvis är en helt felaktig och för Federley förlämpande jämförelse. Federley är ingen nazist. Han är bara en person som vill att de rika ska bli rikare och de fattiga fattigare. Han är bara en person som tycker att ockupationer av främmande folks och lands territorium är riktiga och bra. Och dessutom vill fira en av dessa ockupationsmakter genom att ordna en fest.

Jag anser som sagt att Israel är en ockupationsmakt och en apartheidstat där olika typer av medborgare har olika rättigheter och skyldigheter. Som dessutom bedriver ett ohyggligt och obehagligt krig mot det palestinska folket. Något som definitivt diskvalificerar landet från att kallas demokrati så som Sanna Rayman i SVD gör. Annars är det normalt Sanna Raymans kollega Per Gudmundson som leker den barnsliga leken ”hitta nazisten/rasisten”. Nåt som Rayman väljer att förbigå med tystnad. Int heller har om rätt om vad vänster anser eller om hur vänstern beter sig, som man kanse av detta inlägg och de jag länkat nedan.

Intressant?
Bloggat: Thomas Hartman1, Esbati, Thomas Hartman2, Trotten, Petter, Jonas Morian,
Borgarmedia: EX,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Gunnar Karlsson

  Våra politiker ansåg tydligen att det var lämpligt att upplåta Riksdagen för att fira Arabförbundets Dag i förra veckan och vad jag kan förstå du inget emot det heller, trots att de stater som ingår i Arabförbundet knappast är några demokratier?
  Att fira Israels 60-årsdag är tydligen inte lämpligt, trots att det är ett demokratiskt land? Jag skulle vara tacksam om du vill förklara för mig, hur detta kan komma sig. Även om du nu raderar mitt inlägg, så kan du ju ändå besvara min fråga.

 • Em

  Alltid fascinerande att förundras över att du antingen inte har någon koll på Federley och centerns politiska idéer, eller helt enkelt struntar i det för att kunna smutskasta dem. Vilket är det?

 • Anders_S

  Har jag skrivit om centern? Knappast. Men alla borgerliga partier är för att gynna de som redan har det bra och Federley är upenbart en förtryckarmaktsälskare.

 • Anna

  Om de borgerliga verkligen har som mål ”…att de rika ska bli rikare och de fattiga fattigare.” då måste antingen ”de rika” utgöra majoriteten av Sveriges befolkning, eller så är de borgerliga politikens kamikazepiloter – de satsar allt på en mandatperiod.

 • Jana

  ”…eller så är de borgerliga politikens kamikazepiloter – de satsar allt på en mandatperiod.”

  Ja det är ju ungefär så länge de brukar sitta.

 • Henrik Holmquist

  En förutsättning för en palestinsk stat är Israelisk stat. Låter kasnke konstigt, men så är det. När Israel bildades gick samtliga arabiska grannar till attack. Ingen av dem hade några planer på att bilda en palestinsk stat. De tänkte bara stycka upp landet mellan sig. Varför bildade inte jordanien en Palestinsk stat på Västbanken när de kontrollerade (tom annekterade) den fram till 1967? Man måste komma ihåg att det aldrig har funnits en palestinsk stat innan de fick börja kontrollera vissa områden själva på 90 talet. Kom också ihåg att de judar, cirka en miljon, som bodde i arabiska länder, mer eller mindre, var tvungna att flytta. Ungefär lika många som de palestinska flyktingarna. Man kan tycka att de arabiska länderna, betydligt mer, kunde ha tagit mot dessa och givit dem medborgarskap istället för att ha stängt in dem i flyktingläger. Det är inte en optimal lösning, men varjefall en lösning. Även om övergrepp gjordes från de israeliska sidan så var det för övrigt främst skrämselpropaganda från den arabiska sidan som lurade iväg de arabiska flyktingarna. De som stannade kvar inom de israeliska gränserna blev ju till största delen medborgare i Israel. Faktiskt de enda araber som lever i en fungerande demokrati. En fungerande demokratisk palestinsk stat förutsätter också en Israelisk sådan. De arabiska grannarna skulle inte acceptera en arabisk demokrati, precis som de inte accepterar den demokrati som man desperat försöker skapa i Irak (därmed inte sagt att invasion var rätt). Genom Israels skydd är det paradoxalt nog möjligt.