Snabb lösning av dansk kidnappning

I motsats till Englas försvinnande har den danska kidnappning som jag kommenterat tidigare både kunnat lösas väldigt snabbt och med gott resultat. Den danska polisen har gripit två skyldiga och fritagit pojken genom vad som i tidningarna beskrivs som en stormning. Det verkar nu också klart att kidnappningen gjordes i nån form av utpressningssyfte och den dansks säkerhetspolisen verkar ha varit inblandad. Nåt som kan tyda på att spekulationer om att det finns anknytning till internationell organiserad brottslighet kan vara sanna.

När ett fall som inbegriper barn löses på ett sånt här bra sätt, utan att någon skadas fysiskt och så att barnet återkommer hem oskadd, kan man inte annat än dra en lättnadens suck.

Borgarmedia: SVD, DN, EB1, EB2, SDS, DB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements