Fler civila mördade av Israel

Israel fortsätter att döda barn och andra civila i Gaza. Man tycks bomba och skjuta lite hur som helst. Det verkar som de alltid lyckas döda oskyldiga människor. Frågan är om det inte är misstag utan istället en genomtänkt taktik och strategi från Israels sida. Med målsättningen att få bort palestinierna permanent från både Västbanken och Gaza. Så att målet med Stor-Israel kan komma allt närmare.

Varje gång man skriver ett inlägg om Israel får man ett antal förljugna och ofta förvirrade kommentarer att palestinierna minnsann är de värsta skurkarna. Det är ju inte så. Israel är ockupationsmakt och dödar mångdubbelt fler palestinier än det antal israeler som dödas av palestinier.

Enligt en genomgång som AFP har gjort har minst 442 människor, de flesta palestinier, dödats sedan parterna återupptog de formella fredssamtalen i november förra året.

Det är Israel och Israels övergrepp som är problemet.

Hampus Eckerman på bloggen Motbilder har i tre inlägg bemött några av de vanligaste påståendena från de sionister som försvarar Israels agerande. Svaren i Hampus inlägg står i direkt relation till några förljugna kommentarer på min egen blogg.

Bloggat: Rawia,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Fortsatt terror mot Gazas befolkning « Trottens Betraktelser()

 • Anders

  Problemet är att du tar ställning för Palestinierna utan förbehåll.
  Självklart har Israel skuld i konflikten men palestinierna är inte oskyldiga då de för lika smutsigt krig.

  Att du sedan kallar de som tycker annorlunda för sionister säger mer om dig själv som person

 • Anders_S

  Anders: Du borde läs lite mer av det jag skriver. Jag tar ställning för palsetiniernas rätt att göra motstånd. Jag anser inte att självmordsattentat är en bra metod. jag anser inte ens att våld är en bra metod. Men det är palestinierna själva som har rätten att bestämma hur de ska kämpa.

  Jag anser att attentat mot civila är dumt och korkat. Jag tycker att Hamas är en högervriden fascistorganisation som jag inte på något sätt stöder. Men tyvärr har palestinierna valt Hamas till att företräda dem. Det är bara att acceptera.

  Så var det med det. Problemet med dig Anders, är att du inte funderar tillräckligt och inte heller läser ordentligt. Jag upplever att du styrs av dina förutfattade meningar om vänstern och om palestinier.

 • Anders

  Jag kan säga likadant om dig Anders S.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Fortsatt terror mot Gazas befolkning()