Även i Danmark fortsätter strejkerna

Den svenska vårdstrejken fortsätter eftersom medlare inte kunnat få parterna att enas. Samma ska i Danmark där sjuksköterskorna står fast vid sitt krav på 15%. I Danmark är det dock också konflikt på det kommunala området där parterna inte lyckas komma överens. Och kommer man inte till en lösning så blir det lockout av 40 000 fackföreningsmedlemmar den 3 juni. Det är bara att önska sjuksköterskorna i Sverige och Danmark lycka till och att deras fackföreningsledning inte ska sälja ut strejken med att gå tillbaka utan att ha fått en bra uppgörelse. Sådant är i alla fall i Sverige allt för vanligt.

I Sverige har Kommunalarbetarförbundet påbörjat en vykortskampanj och namninsamling mot försämringar i sjukförsäkringen som den borgerliga alliansregeringen planerar att besluta om den 4 juni. Det är säkert bra men kommer inte att stoppa försämringarna. Det behövs lite mer för det. En politisk strejk från Kommunals och andra fackföreningars sida skulle kanske få borgarregeringen på andra tankar. Men det får vi knappast se från den mesiga och partilojala sosseledningen i Kommunal.

Intressant?
Läs mer: ETC1, ETC2, ETC3, ETC4, Internationalen1, Internationalen2, Enhedslisten1, Enhedslisten2, Enhedslisten3,

Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3, PDK4, PDK5, DN, SVD, SDS, AB,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Även i Danmark fortsätter strejkerna”

Kommentarer inaktiverade.