Oroande vallokalsundersökning i London

De undersökningar som gjorts utanför vallokalerna i London tyder på att den konservativa kandidaten Boris Johnson kommer att vinna borgmästarvalet. Inte för att ”vänster”kandidaten Ken Livingstone är så mycket vänster, men Johnson är snäppet värre. Så här står det i Guardian:

Boris Johnson is on course to win the London mayoral elections, although with a narrower lead than previously predicted, according to a poll published today.

The final YouGov poll for the Evening Standard gave the Conservative candidate a lead of seven points on first-preference votes over the mayor, Ken Livingstone, down from an 11-point lead earlier in the week.

It said 43% of voters were going to back Johnson with their first vote, and 36% supported Livingstone. After the re-allocation of second-preference votes, it predicted a Johnson victory by 53% to 47%.

Det är oroanade att det ser ut att bli en högerseger i London. Något som komemr att göra det redan svåra livet för fattiga Londonbor ännu svårare. I och för sig är det inte Londons borgsmästare som bestämmer det mesta utan det är de lokala kommunernas ledning som gör det. Men betydelse har det och över kollektivtrafik och liknande har borgmästarämbetet inflytande.

En vänsterskribent i Guardian beskriver den trolige vinnaren Johnson som en bigott homofob och rasistisk lögnare:

Two mistakes we make about Boris: the first is that, because he says ”unacceptable” things, then he must be honest; he must be outside the airless bubble of PC. This is bilge. He is no more honest than any other philanderer before him. He has lied flagrantly, flamboyantly, to save his marriage, and given how little else he’s prepared to do for it, one must conclude that he doesn’t put a very great premium on telling the truth. So if he gives out these apparently harsh truths about gay people or Liverpudlians or the people of Congo, it is not because the fire of truth burns so brightly within him that he can’t snuff it out. It is because he genuinely despises these people. He despises gays and he despises provincials (you are all right with Boris if you come from Liverpool but don’t sound like a Liverpudlian. Once you’ve been to public school, then you are from postcode POSH), and he despises Africans. He despises them, and he despises those of us who would hold such judgments to be bigoted and inhuman.

Det verkar inte så kul att en sån person ska bli borgmästare i London. Inte alls kul. Och ett nerköp för miljön och för fattiga Londonbor.

Borgarmedia: SVD, DN,
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Sämsta lokalvalet för Labour på 30 år | Svensson()

 • Hrm

  Ärligt talat är jag inte alls hajj på varken Tories eller Boris Johnson, men jag skulle fanimig föredra ett vietnamesiskt hängbuksvin framför Ken Livingstone. Killen är inte bara allmänt inkompetent och asocial, han är spritt språngande galen.

  Själv kan du ju ta och fundera på vad ”fattiga londonbor” tycker om att deras gamla bilar med mer än 300mg CO2-utsläpp kommer tvinga dem att betala congestion charge på 25 pund om dagen framöver, tack vare red ken.

  Men visst, killen är helfestlig ibland. T.ex att han höll dussintals med brandtal mot terrorism och extremism efter det att hans egna bussar blev sprängda av islamister 2005, men sluddrar om förmildrande omständigheter och förståelse för att islamister spränger bussar i Israel .

 • Pingback: Hygglig resultat för Respect | Svensson()

 • Hrm, bilarnas utsläpp av koldioxid bestäms inte av hur gamla de är utan hur mycket bensin de drar. Koldioxiden renas inte av katalysatorn, alls, och bilens ålder spelar ingen roll. De bilar som släpper ut mycket koldioxid är alltså stora tunga bilar. Inget budgetalternativ för fattiga människor alltså. Den höga avgiften på 25 pund skulle enbart gällt bilar sålda efter 2008 och som släpper ut mer än 250g koldioxid/km.

  Sen vågar jag påstå att de flesta londonbor reser kollektivt, inte med bil. I alla fall de som värdesätter sin tid och sin plånbok…