Har han bara fått 15 dödshot?

Ärligt sagt, Johan Staël von Holstein måste var en mes som ständigt uttrycker PK-åsikter. Han har bara fått 15 dödshot enligt Per Gudmundson i SVD. Hade han varit en obekväm person ur maktens och elitens synpunkt had han fått fler dödshot. 15 är faktiskt ingenting och han verkar själv se det som ingenting.

Själv har jag mottagit hundratals dödshot under mitt politiska liv. Och ett par gånger varit rätt nära att råka rejält illa ut, eller i ett enstaka fall bli dödad. Detsamma verkar gälla många framträdande vänstermänniskor och många av de som kritiserar islamofobin hos sådana som Gudmundson eller om man kritiserar apartheidstaten Israel.

  • Av detta kan några slutsatser dras, vänsterfolk (som väl kan tänkas vara de som hotar en Staël von Holstein) är betydligt fredligare än högerfolk, islamofober och sionister (som ju är de som hotar mig och bloggare som Jinge).
  • Vänsterfolks åsikter är mindre PK (politiskt korrekta) än nyliberalers och marknadsfundamentalisters. Detta eftersom de verkar reta upp fler människor än vad Staël von Holstein gör.

Och slutligen, vad fan är kulturvänstern? Jag känner då inte till nån vänster inom kulturområdet som har nåt större inflytande. (och jag vet betydligt mer om vänstern i Sverige än vad Gudmundson vet) Gudmundson verkar vara ute och cykla igen alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Nils Henriksson

    En tidigare säpochef i Norrland berättade på ett föredrag att när de främst fokuserade på vänstern handlade det inte om personskydd utan mer om informationsinsamling och övervakning. När det började komma högerextremister blev det en helt annan sak, nu kom mycket mer att handla om att skydda människor från våld från de här grupperna.

    Det handlar väl förmodligen om att vänsterextremister vill slå sönder en struktur för att bygga ett människovärde medan högerextremister vill bygga en struktur som slår sönder människovärdet ännu mer. Inte så konstigt då att de senare då med större självklarhet ger sig på människor.

  • Ryktena säger att polisutredningen lades ner eftersom de personer som Johan uppgav ha avgivit hoten (”Åsa Lundeborg” och ”Gunnarsson”) inte gick att spåra upp för polisen!

  • Pingback: Trottens Betraktelser » Stackars Johan Sta?´l von Holstein()