Schenström fortsätter visa demokratiförakt

När Schenström vägrar komma till KU visar hon ett stort förakt för våra demokratiska institutioner. Hon borde pallra sig dit. Detta oavsett om hon tycker det är pinsamt eller inte. Förresten något hon skulle tänkt på innan hon söp sig aspackad på arbetstid, kanske.

T.o.m. SVD:s ledarsida tycker att hon borde komma till KU. Detta även om KU ibland går över gränsen och blir teater och spektakel.

Men inte Schenström. I likhet med så många andra moderater verkar hon anse att hon är snäppet bättre än alla andra människor. Så bra i själva verket att de liksom står över demokratin. Människor med den typen av attityd borde faktiskt inte bli valda till förtroendeuppdrag. Och kommer hon inte självmant borde väl Reinfeldt ska övertala henne att gå dit. För Schenströms demokratiförakt slår mot hela det moderata partiet. Det tycker jag inte gör nåt, men är Reinfeldt verkligen av den åsikten, han också?

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, DN1, DN2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders

  Problemet med KU är att de behöver inte hålla sig till sanningen. Danielsson är ett lysande exempel på detta.

  Det blir bara ett partipolitiskt spektakel som inte har något med demokrati att göra.

 • Nu tar du väl i – hon har tagit konsekvenserna av att hon gjort bort sig. Den eller de som har behov av att ”kölhala” henne i media en vända till, borde fundera över vad det är för egna behov man vill tillfredsställa med detta.

 • Anders_S

  GUn: Jag förstår problemet med media. Men KU handlar inte riktigt om media. Det är ju riksdagens sätt att undrsöka och kontrollera hur regeringen och regeringsledamöter sköter sig. Man kan ju sen diskutera om det ska vara öppet för pressen eller inte.

 • I det här fallet handlar det väl mest om att man vill kontrollera hur regeringen skötte sig just vid det tillfället – hur man agerade är väl tydligt. Schenström slutade på jobbet och det som har hänt därefter och som är det viktiga hur det hela sköts idag kan statsministern svara på och det avser han ju också att göra.

 • Gustav

  Hur fungerar det med jourhavande tjänstemän egentligen? Får de någonsin supa sig aspackade, om de nu vill det..? Riksdagsmän och -kvinnor borde logiskt sett aldrig få det om de inte tar ut semester, eftersom de har tjänst 24 timmar om dygnet, vad jag fattat. Sjukdom skall anmälas även om den sker under helger om jag minns rätt. Måste väl vara samma med rus och annat? 🙂