Kriminalstatistik är snårigt

Maria Abrahamsson beklagar sig över att det är så svårt att få tag på vettig kriminalstatistik, speciellt vad det gäller ungdomsvåld. Men det finns en verkligt bra källa och den visar att ungdomsvåldet minskar. Det handlar om den undersökning som regelbundet genomförs bland landets 15-åringar och där dessa får svara på en mängd frågor anonymt om droger, brott och mycket annat. Det är från denna undersökning som uppgifter om ungdomars alkoholvanor brukar hämtas när tidningar skriver om detta. Men man kan också hämta uppgifter om ungdomars brottslighet och våldsanvändning från den. Det finns alltså bra statistik att få ta på. Maria Abrahamsson kanske bara inte vill läsa den, inte vet jag.

Hennes gnäll begriper jag inte heller. Hon klarar inte av att läsa statistik och det är BRÅ:s fel, eller vad menar hon? Kan inte SVD skicka henne på en kurs för att lära sig. Det är väl knappast BRÅ:s fel att hon är lite okunnig om statistik. Men snårigt är det med kriminalstatistik och därför behöver man bra kunskaper i statistisk för att kunna tillgodogöra sig mycket av den. Så lite utbildning av Abrahamsson skulle nog inte skada.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Surgubben

    Snårig med avsikt min vän. Det sociala förfallet började runt 1968 och har hela tiden ökat i fart. Diverse rofessorer har tillsats av S regeringarna just med uppdrag att försköna, släta över och förringa. Allt i det politiskt korrektas namn. Vänstern brukar – rättframt – alltid försköna den verklighet de skapar.

  • Sluta_Hymla

    Jag säger bara en sak: Jerzy Sarnecki (”professor” i allmän kriminologi). Han får ”Bagdad-Bob” att framstå som en ren nybörjare vad gäller propaganda med medvetet feltolkad/falsk information/statistik.