Nytt kapitel i gangsterkrigen i Göteborg

De senaste händelserna i de ständigt pågående gangsterkrigen i Göteborg är knivskärningen i Hjällbo och skottlossningen i Gårdsten. En av de som blev knivskurna i Hjällbo var en tidigare boss i Original Gangsters och skjutandet i Gårdsten lär handla om en uppgörelse mellan Naserligan och X-team (som är knutna till Bandidos). Även om spekulationer om att Tigrarna också kan vara inblandade förekommer verkar uppgifterna om Naserligan och Bandidos mer trovärdiga.

I Göteborg finns gott om gangstergäng och förmodligen är det främst en anledning som orsakar att alla vill var här. Från Göteborg kan man kontrollera smugglingsvägarna och smugglingen till Norge. I Norge finns en köpstark kundkrets för olika typer av narkotika. Profiten är högre när man säljer i Norge än i Sverige. Så det är en lukrativ marknad det handlar om. Sen lång tid lär Naserligan kontrollera handeln med heroin mellan kontinenten och Norden. Göteborg är den bästa staden att göra det från, eftersom det ligger mellan leverantörerna i Tyskland och Danmark och den mest lönsamma marknaden i Norge.

Att andra gäng regelbundet försöker ta sig in i den lönsamma heroinhandeln med jämna mellanrum är därför inte underligt. Det utlöser till och från skottlossningar och mord mellan olika gangstergäng. Vilket kan ställa till problem för den vanlige göteborgaren. Det är också så att det verkar finas överenskommelser om ett visst samarbete mellan Naserligan och Hells Angels (inklusive underorganisationer som Red and White Crew och Red Devils) att lämna varandra i fred. En uppdelning av vad man sysslar med kanske.

Den stora närvaron av gangstergäng i Göteborg innebär också att vi i staden får dras med en massa andra brott som gängen sysslar med, beskydd (utpressning) av restauranger, illegalt spel, svarta byggfirmor, svarta städfirmor och en del annat.

Intressant?
Borgarmedia: AB1, AB2, Metro1, SVD1, Metro2, AB3,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Nytt kapitel i gangsterkrigen i Göteborg”

Kommentarer inaktiverade.