Inget fel med arbetskraftsinvandring

Det finns som jag ser det inget principiellt fel med arbetskraftsinvandring. Problem finns det, men dessa går att hantera. Problemen är att det finns risk för lönedumpning. Men detta kan hanteras genom avtal och genom att de fackliga organisationerna har inflytande över invandringen av arbetskraft. På sikt är jag dessutom för en helt fri invandring, för vem som helst. Dvs utan prövning av lämplighet som arbetskraft och utan asylförfarande. Jag förstår alltså inte vänsterpartisterna Kalle Larsson och Eva-Britt Svensson när de är skeptiska till arbetskraftsinvandring.

Däremot har de helt rätt när de skriver att Cecilia Malmström och Tobias Billström hycklar om Fästning Europa. För Fästning Europa är en realitet som orsakar stort lidande för hjälpbehövande människor. Detta på grund av en inhuman flyktingpolitik i Europa som också behöver åtgärdas. Detta behandlar dock inte Billström och Malmström alls utan de väljer att ställa de två typerna av invandring mot varandra. (Det gör också Larsson och Svensson för den delen). Vilket naturligtvis är helt fel. Bägge typerna av invandring måste vara möjligt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Roger Svensson

  Den arbetskraft som behövs här och i övriga västvärlden är i stor utsträckning högutbildad och kvalificerad sådan. Då kan man ju fråga sig vari det ”solidariska” ligger i den braindrain det innebära för mindre utvecklade länder när västvärlden dammsuger dem på deras mest kompententa arbetskraft, den ju är central för utvecklingen där. Skall man låta dessa länder bekosta utbildningen av kvalificerad vårdpersonal, ingenjörer osv. som vi sedan lockar hit med erbjudande om högre löner och bättre villkor än vad som kan erbjudas i hemlandet?

 • Borgarnas tal arbetskraftinvandring är ju precis samma sak som lönedumpning, det trodde jag faktiskt man jkunde inse i vänsterextremitiska grupper som SP.

 • Såhär skrev du själv i ett tidigare inlägg: ”Så för att jag ska anse att regeringens förslag som helhet är bra krävs det nog att man i förslaget också bakar in åtgärder som syftar till en generös och riktig asylpolitik.”

  Det håller jag med om. Dessutom borde du kanske ta reda på vad vi tycker innan du kritserar oss. Vänsterpartiet är för ökade möjligheter till arbetskraftsinvandring (se http://www.vansterpartiet.se/content/view/1562/246/).

  Så, vad menar du egentligen skiljer våra ståndpunkter åt?

 • Anders_S

  Kalle, jag vet vad ni som parti tycker och jag tror att vi är i stort sett överens. Er debattartikel i SVD var trots det usel. Innehållet i den stämmer inte med den länk som du ger ovan som jag ser det.

  Ja, för att veta vad jag tycker och vad vänsterpartiet tycker få man alltså läsa flera grejer. Aspekterna och vinklarna är lite olika i lite olika inlägg. Men när mans krivere i SVD påd ebbattsidan tycker jagd et måset vara lite bättre än ett blogginlägg.

 • Ok, då fattar jag din kritik egentligen är begränsad till att vi borde ha nämnt i artikeln att vi är för ökade möjligheter till arebstkraftsinvandring? I så fall är det väl lite väl skarpt att kalla artikeln ”usel” av den anledningen, men vem är jag att välja dina angreppssätt.

  I vilket fall är vår replik, med bland annat det du efterlyser, redan inskcikad till Svenskan.

 • Anders_S

  Rätt så, Kalle. Jag kanske kan berömma nästa debattinlägg istället. 😉