Sandelin är mycket okunnig

Jag försökte skriva nedanstående som en kommentar på Sandelins blogg, men det gick inte, så jag skriver det här istället.

Min bild är inte att polisen orsakade kravallerna i Göteborg 2001. Dumheter. Min bild är att en lång rad misstag från aktivister, poliser, politiker och journalister plus en del annat ledde till det som hände i Göteborg 2001. Jag har en uppfattning om detta som idag delas av de flesta insatta, vilket tyvärr bara är aktivister och poliser. Inga journalister eller politiker har vait intresserade av efterarbetet. Du är som vanligt dåligt påläst, Magnus.

Problemet med kvinnan i din bok är inte att hon är avhoppare från AFA (om hon nu är det). Problemet är att hon berättar om händelser som aldrig ägt rum. Det bevisas av alla rapporter, avhandlingar och vittnesmål som finns. Det fanns ingen demo som gick till Götaplatsen på fredagsmorgonen.

Och om jag verkligen vore det du säger, hur kommer det då sig att polisen hänvisar till mig i sitt utbildningsmaterial om ur man ska hantera folkmassor (avsnitt som handlar om hur polisen inte ska bete sig, det aggressiva signalvärdet i hjälmar etc). Hur kommer det sig att polisen i Malmö, inför ESF i september, vill att jag absolut ska vara med i förberedelsearbetet. Magnus, du vet faktiskt inte vad du snackar om. Och vad värre är. Du sprider falska uppgifter om mig som kan orsaka ordningsproblem på gatorna och/eller problem som innebär att jag blir misshandlad.

Och, nej AFA har inte varit inblandade i de flest kravaller vid toppmöten. AFA finns helt enkelt inte i de flesta länder där kravaller ägt rum.

Dessutom har jag skrivit flera kritiska inlägg och artiklar om AFA, jag delar inte deras uppfattning om kamp, inte deras uppfattning om hur vi bäst bemöter nazister och högerextremister. Magnus, du är så dåligt insatt, så du inte ens vet en så fundamental sak. Något som både AFA, andra autonoma och polisen har klart för sig. Ibland blir jag till och med anklagad av autonoma (sällan av autonoma i Göteborg dock) för att vara polissamarbetsman och helt opålitlig. Och omvänt, eftersom jag inte tar avstånd från AFA blir jag ibland anklagad av enskilda poliser för att vara lögnare, kravallmakare och bråkstake. Du är ute och cyklar Magnus. Ta reda på fakta innan du skriver nåt om mig nästa gång. Det är lätt gjort, du kan bara ringa mig och träffas över en kopp kaffe.

Och, ja min linje när det gäller våld fungerar. Sen 2001 har vi inte haft nåt våld att tala om mellan polisen och vänsteraktivister i Göteborg. Inte heller nån större mängd våld från vänstern mot nazister. Det är alltså bevisat i handling att det är bättre att samarbeta över organisationsgränser än att frysa ut organisationer som AFA.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Obelix

    Vilka ska man ställa högst krav på; nazistiska ”kampgrupper” eller fria vänstergrupper? Märkligt nog verkar många inom vänstern svara: ”nazisterna”! Detta är förstås helt oacceptabelt – kan vi inte hålla rent i eget bo och sparka AFA och andra /*censur*/ #AS till månen har vi svåra problem, minst sagt. Vi måste själva leva upp till våra frihetsideal och säga till nassarna: ”vi hatar era åsikter, men är beredda att offra våra liv för er rätt att framföra dem.”