Fryshusmordet nära sin lösning – igen kanske man ska säga

I dagens DN uppger poliser som arbetar med den så kallad ”cold case”-gruppen att en lösning på det mycket uppmärksammade fryshusmordet är på väg. Fan trot, det har de sagt förut. Detta så sent om år 2006 då ett antal personer anhölls för mordet. Däribland en man som var 41-år och två stycken som var 39 år. Allihop släpptes de dock, men polisen tycktes anse att de var misstänkta ändå.

När det gäller cold case-arbetet kan detta inte sägas vara speciellt framgångsrikt i Sverige. På 5 år har endast en person fällts. I Göteborg och Malmö inga. På nåt sätt verkar fryshusmordet ganska symptomatiskt för cold case-gruppens arbete. Traggla igenom en massa dokument. Släpp nåt spektakulärt till massmedia och sen tillbaka till den vanliga lunken igen. Utan att några fall löses.

Förutom att Fryshusmordet i likhet med en del andra mord är olöst har det också en annan sak gemensamt med en del mord. Nämligen att det finns högerextrema inslag i mrdet. Den mördade hade varit på en fest i en högeerextrem ”sammanslutnings” lokal, skinnskallelokalen i Fryshuset. Det är på nåt sät förvånande att högerextrema inslag finns i så många olika mordfall i Sverige. Bara det senaste året har vi ju Kungsholmsfallet, Rödebyfallet och gödselbrunnsmordet i Västergötland. Vi har ju ändå så få mord så nog är det högerextrema inslaget stort i förhållande till det lilla antalet mord och i förhållande till det extremt lilla antalet nazister.
Intressant?
Borgarmedia: AB1, AB2, DN1, DN2, DN3, SDS, HD, AB3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 1. Jo att nazisterna är våldsamma är ingen nyhet. Men deras maktbegär och aggressivitet krossar dem också inifrån. Naziströrelsens största hot just nu är interna konflikter om makt och pengar vilket egentligen säger mer om antinazisterna än nazisterna.
  Men olika betydelselösa olikheter är väl det som krossar hela vänstern också. Hade vänstern bara lärt sig att samarbeta hade vi gjort slut på denna vidriga kapitalistiska dynasti för länge sedan.

 2. Hej,

  håller med dig ang Cold Case-gruppens verksamhet. Däremot undrar jag vad du menar med att fallet Rödeby, Kungsholmsfallet och Gödselmordet har för högerextrema kopplingar?

  Angående Fryshusmordet har några män med invandrarbakgrund varit anhållna, mordoffret var skinnskalle eller umgicks åtminstone i sådana kretsar. Det är väl möjligt att det kan komma att visa sig att det var skinnskallar som utförde mordet men än så länge har inget kommit fram som visar det.

 3. Gödselbrunnsmordet – mördaren (misstänkte) är nazist

  Rödebyfallet – Rödeby är ett av Sverige starkaste fästen för Sverigedemokraterna och har länge haft nazistgrupper. På ena sidan i konflikten finns nazister och på andra sidan Sverigedemokrater.

  Kungsholmsfallet – minst en av de inblandade har kopplingar till högerextrema fotbollshuliganmiljöer.

  Detta hade du kunnat läsa om du följt mina länkar.

  Invandrare kan också vara högerextremister (exempel: Arkan)

 4. När det gäller Gödselbrunnsmordet så kan jag inte uttala mig, det är för tidigt.

  Att påstå att Rödebyfallet är en strid mellan sverigedemokrater och nazister får mig att baxna. Det var det dummaste jag läst på väldigt länge. Att hänföra att eftersom en sådan ort har en hög andel sverigedemokrater eller nazister som orsak till händelseförloppet där är helt galet och verklighetsfrånvänt.

  Kungsholmsfallet…nu suckar jag djupt, Ricardo var invandrare i andra generation, en av gärningsmännen afrikan, en annan gärningsman har judiskt ursprung. Jag orkar inte ens fortsätta resonemanget.

  Som sagt, huvudlöst. Och den enda politiska kopplingen som hittills visats i Fryshusmordet är att invandrare och vänsterextremister varit aktuella som gärningsmän. Personligen utesluter jag inte att det kan vara skinnskallarna själva som ligger bakom men det verkar polisen inte tro enligt massmedias rapportering.

 5. Kapten Nemo:

  Jag har aldrig påstått att Rödebyfallet skulle vara ett bråk mellan nazister och Sverigedemokrater. Läs de länkade artikalrna. Men det fanns nazister och Sverigedemokarter inblandade. Och jag menar attd en högerextrema social miljön i Rödeby lett till en negativ inställning til avvikare, vilket spelat roll.

  Kungsholmsfallet: Jag vet inte vilken av de inblandade so har fotbollshuligankopplingra. Men som sagt finns det inget som hindrar att svarta (jmfr Arklöv) eller judar är högerextremister.

 6. Varför våhar du inte skriva att det är främst vänsterextrremister polisen har misstänkt för detta politiska mord?

 7. Jaså, det är inte vad jag läst och hört. Däremot har väl de som hörts och anhållits av polisen inte varit kända högerextremister. Men nån koppling till vänstern har jag aldrig hört talas om eller läst om.

 8. /*tagit bort påståenden om namngiven person och flera organisationer, däribland AFA, som inte har styrkts med källa*/ #AS

  Och att AFA har koppling till extremvänstern erkänner väl till och med du?

 9. Också, vad har Kungsholmmordet för koppling till höger och det enda kopplingen till höger i Rödeby var väl att ”offret för trakasserierna” /* här har jag bytt ut ett nedsättande uttryck till ett mer neutralt, anledningen är att jag ville publicera detta inlägg, då de stärker det jag påstår om högerextremism i Rödeby*/ #AS# var SD:are.

  Det du gör i Rödebyfallet är ju att skylla allt på brottsoffren!!!

 10. I Rödeby är det klart att det finns nazister i den grupp som trakasserat. Det kan var så att den aktuelle/de aktuella inte är med i nån nazistisk sekt, men nazist kan man ju vara ändå.

  Kungsholmen – som sagt. Högerextrema fotbollshuligankopplingar finns.