Tänker nån starta heroinlabb i Sverige?

Det är svårt att förstå varför någon försöker smuggla in så stora mängder opium i Sverige som 100 kilo. Det kan knappast finnas en marknad här för så mycket opium. Men kanske nån har planer på att starta herointillverkning i Sverige? Då skulle det hela bli mer förståeligt. Å andra sidan verkar det dumt att tillverka heroin här när man lika gärna kan göra det i Afghanistan. Heroin ger ju dessutom större förtjänster och är lättare att smuggla. Faktiskt en underlig historia. Men kanske är det så att det finns mängder med opiumhålor i Norge?

Lite underligt är det också att jag just idag postade mitt senaste inlägg i min serie om heroin. Ett inlägg som handlar om kolonialismens roll för Sydostasiens opiumodling.

Intressant?
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Vigge Boll

  Det finns en viss marknad för opium i sverige, den har ökat på senare år om jag förstått det rätt.

  Det är främst flyktningströmmar och invandringen från mellanöstern som har ökat efterfrågan.

  Mycket möjligt att en del av det skulle gått till Norge som du skriver.

 • Samhället förändras och människor hänger med i de nya trenderna. Opiatmissbrukarna är inget undantag från regeln. Idag när vi skall vara miljö- och klimatmedvetna så måste alla vara med om att dra sitt strå till stacken för att ge våra barn en bättre värld.

  Opium är en ren naturprodukt som odlas och skördas av fattiga människor i fattiga länder. Opium behöver inte besprutas eller gödslas med olika kemikalier som förstör miljön och i slutänden klimatet

  Att Opiatmissbrukarna de senaste decennierna tingats använda heroin är inte självförvållat utan påtvingat av maktstrukturer som hela tiden strävat efter att skapa ett ännu större beroende och till sig själva ännu mer pengar att spendera på andra fattiga för att på så sätt bygga upp egna små arméer som till sist sluter cirkeln som fortsätter att snurra ännu mer. Fakriskt snabbare än en karusell.

  Att 100 kilo opium importerats måste som jag ser det, betyda på att knarkbaronerna blivit mer miljö- och klimatmedvetna. Förhoppningsvis så kör de sina fordon på etanol och får 10.000 kronor i bonus. Med tanke på hur många bilar en knarkbaron har så lär det bli många miljökronor i börsen.