Enligt CIA finns knappt Al-Qaida längre

Men enligt Per Gudmundson hotar de hela Skandinavien. Snacka om islamofobi från den senares sida. Nog för att fundamentalism kan verka skrämmande. Oavsett vilken typ av fundamentalism det rör sig om. Nog för att Al-Qaida, så som bilden av dem konstruerats av USA, kan te sig hotfullt.

Men kom ihåg, förmodligen är bilden av Al-Qaida som Gudmundson sprider inget annat än en konstruktion av USA. En konstruktion som CIA själva börjar tona ner, genom att säga att Al-Qaida snart är besegrade. Kanske har de tröttnat på att fejka intervjuer med Bin-Laden och andra så kallade ledare för Al-Qaida? Kanske är det nåt annat.

Helt klart är att Per Gudmundsons uppfattningar i detta inte är rationella, utan de verkar styras av islomofobi och rädsla för det främmande, xenofobi. I mer vardagliga ordalag kan man nog säga att Per Gudmundson har rasistiska tendenser, förmodligen bör kallas rasist, i alla fall islamofob.

Och frågan är om Al-Qaida som världsomspännande nätverk nånsin funnits egentligen. Fundamentalistisk terrorism – självklart finns det. Men det innebär inte att det finns ett nätverk som heter Al-Qaida i den bemärkelsen USA och Gudmundson har lagt i det. Det är som jag ser det främst en konstruktion av USA:s underrättelse- och säkerhetstjänster för att motivera kriget mot terrorismen och inskränkningar i våra mänskliga rättigheter.

Slutligen verkar också Gudmundsons uppfattning om att Al-Qaida skulle ha något med bombdådet i Pakistan att göra, tagen ur tomma intet. Det finns inte mycket som tyder på nåt sånt. Nej, det handlar nog främst om att hans islamofobi frå honom att se konspirationer där inga finns.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, DN1, DN2, PDK1, SDS, HD,
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements