Onödigt våld i Göteborg

Nio vänsteraktivister har anhållits i Göteborg för misstanke om grov misshandel. I tidningarna uppges att de tillhör AFA, men det är i skrivande stund osäkert vad jag kan förstå. Det spekuleras också om att man kommit överens om slagsmålet på fotbollshuliganmanér. Troligare är väl dock att vänsteraktivisterna var på platsen för att försöka hindra en grupp Göteborgs-nazister att åka upp till Stockholm för nazistiskt nationaldagsfirande.

Hur som helst, det hela verkar väldigt onödigt och det är helt oacceptabelt att använda kniv och andra tillhyggen när man konfronterar nazister (något som ka behövas ibland), men i detta fall onödigt. I samband med nationaldagen kan vi alltid lita på att nazisterna är sin egen fiende. De spårar alltid ur. Vi behöver inte göra det åt dem.

Intressant?

Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Apan

  Vafan. Man kan väl tycka vad man vill om ”nazister” men det är väl inte vänsteranfanatikers sak att hindra dem att åka vart de vill, eller ? Kanske nazisterna borde stoppa kommunister (som ju är den största mördarfilosofin tillsammans med nazismen) som skall fira första maj. Vi lever ju, trots allt, i en demokrati.

 • Anders_S

  Jag begriper int riktigt vad 1-maj har med stalinism och Sovjet att göra? Dessutom har de ju inte direkt med nazister at göra? Lite off-topic kan man nog säga. 1-maj frias på grund av en massaker på arbetare och har ingenting med SOvjet-systemet att göra. Det har ju inte heller den organsaition som ordnar de flesta 1-maj demonstrationer, LO, eller det parti som är knutet till denna organisation, socialdemokraterna.

  I en demokrati ingår också rätten till motdemonstrationer och motaktioner. Men som sagt så var våldet i Göteborg som jag ser det, helt onödigt och inte acceptabelt.

 • Första maj har absolut inget med Sovjet att göra det har från början inte ens något med kommunism att göra. Första maj firas för att fira de anarkister som mördades under och i efterspelet av Haymarketmassakern 1886. Anarkister är också socialister precis som kommunister men anarkisterna motsätter sig proletariatets diktatur och andra hierarkiska system.
  Socialismen måste byggas underifrån demokratiskt annars är den inget värd.
  Anarkisterna kanske är de sanna kommunisterna jag citerar kommunistiska manifestet ur minnet: ”Kommunisterna är helt enkelt de mest hängivna och stridsvilliga av arbetarklassen… En kommunist ska inte följa den ena eller andra världsförbättraren utan ska anpassa kampen utifrån vad tillfället kräver…”.