Att det inte var nån bomb har ju varit klart länge

Nu vet vi alltså att det inte ens var spår efter nåt sprängämne på plastkassen som tillhörde en av de män som greps för misstankar om terrorattentat vid Oskarshamns kärnkraftverk. Samhällets terroristparanoia gick denna gång ut över män som inte verkar ha gjort sig skyldiga till nånting i samband med kärnkraftverket i Simpevarp.

Ingen terrorism, inget sabotageförsök, ingen bomb, inget brott, inget hot och ingen misstänkt. Ingenting. Så alldeles oavsett vad männen kan ha gjort vid andra tillfällen (en av dem har/har haft anknytning till Hells Angels) är de alldeles rena och oskyldiga vad det gäller det som polisen misstänkte dem för från början. Men kanske såg vi överambitiös polis, spekulativ media och överkänslig kontrollutrustning. en del av detta kanske i spårne på samhällets och kanske allas vår terroristnoja.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, SVD2, SDS, HD, PDK,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

—————————————————————–
Lite lästips i bloggosfären: Jinge om Arabvärlden i media, Mullvaden om Vänsterpartiets kongress, Proletärbella om fascisttomtar, Kildén & Åsman om energifrågan och klimatet, Esbati om vänsterpartiets kongress och Trotten om fotbolls-EM och nazister.

Advertisements
 • Pingback: Jinges web och fotoblogg - oberoende v‰nster, politik, mellanˆstern, sverige, mediekritik, foto, regeringen, tidningar, bˆcker » Bˆrsoro och risk fˆr recession()

 • Alla kommer att avsvära sig ansvar för misstaget med bomben/raklöddret. Det inser naturligtvis alla, som arbetat i offentlig och privat tjänst, som jag. Vem i den branchen erkänner utan att vara överbevisad? Det gör bara de dumma, ”ärliga svenskarna”, som fortfarande tror på att ärlighet lönar sig. Rätta mig om jag har fel.
  Men det skulle vara oerhört stötande för ”folk i allmänhet”, om inte de nu frikända arbetarna fick ett generöst tilltaget skadestånd – oavsett vilka s.k. regler som gällt i rättssystemet, tidigare. Och kanske ska massmedia be dem om en ordentlig ursäkt för att de tjänat grova pengar på fadäsen? Men det är väl att önska sig för mycket? Allmänintresset väger väl tyngre än privata tragedier?

 • Jan Hall

  Även om denna fadäs kostat en del så är det ingenting mot vad hela denna säkerhetsnoja kostar totalt. Jag tcker inte att nästa års guldägg skall gå till någon reklambyrå utan till Usama bin Laden.

 • Apan

  Visst hade de fel. I det här fallet. Men hellre fel någon gång åt det här hållet än andra. Vad hade du skrivit ifall någon lyckats spränga en bomb på ett svensk kärnkraftverk ? Häcklat våran säkerhetspolis/polis som du ändå inte gillar, oavsett vad de gör ? Tacka gud istället för att det var ett misstag.

 • Pingback: Sprängmedel hittat på Ringhals | Svensson()