Uppvärmningen går snabbare än väntat?

Det verkar som om alla modeller som visar på hur jorden värms upp är för försiktiga. Det verkar vara värre än förväntat. US-amerikanska forskare räknar med att Nordpolen redan denna sommar kommer att vara isfri. Det har inte hänt på 100 000-tals år. Även om det är så att oljan tar slut så kommer så vitt jag förstår uppvärmningen att fortsätta ett bra tag än. Med katastrofal följder för djurliv och de ekologiska systemen på jorden. Liksom för många miljoner människor som kommer att drabbas av översvämningar, torka och livsmedelsbrist.

Under tiden fortsätter politikerna i världen att nonchalera problemen. Bilism och använding av fossila bränslen fortgår som förut, och ingen minskning på global nivå är att vänta. Snarare motsatsen. I det perspektivet hjälper inte såna futtiga åtgärder som fler biobränslebilar i lilla Sverige. Det behövs betydligt kraftfullare åtgärder. Som måste starta nu.

På samma sätt ökar köttkonsumtionen och köttproduktionen. Något som inte heller är bra för klimatet. Även här saknas ordentliga åtgärder och politikerna verkar ha stoppat huvudet i sanden. För de verkar främst ägna sig åt att bekämpa de egna medborgarna istället för att försöka rädda möjligheterna för människan att överleva på jorden.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, DN3, DN4, DN5, SVD1, SVD2, SVD3, DN6,
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Litt om » Rask global oppvarming()

 • Kimmo

  Men är det något som vi människor alls kan påverka?

 • Z

  Eftersom vi påverkade det från början så torde vi kunna påverka det igen.. frågan är hur mycket.

 • kane

  Jaha nu är det den 18 Juli och Isen på nordpolen gör inte alls som forskarna vill. Det finns betydligt mycket mer is i år är förra året. Dessutom växer isen snabbt i Antarktis då det är ovanligt kallt där.

  Dessutom hur kan man påstå i artikeln att isen smälter norr om Svalbard? Det finns ju bilder att studera, isen ligger stadigt kvar längs Svalbards norra och östra del även den 18 Juli. Ren lögn i artikeln.

  Nordpolen kommer INTE att smälta bort i år. Det är inte ens nära.

  För övrigt sjunker temperaturen på jorden sen början av 2007.

 • Kaffeburk

  Det som ligger bakom den globala uppvärmningen är solvindar orsakade av solfläckar. Under lilla istiden (1400-1850 ca) fanns det nästan inga solfläckar och då blev det kallt. Solfläckarna hade ett maximum 1998, precis som temperaturen.

  IPCCs politiska propaganda kan inte ändra på detta.