Konsekvenser av FRA-lagen

Det är uppenbart att FRA-lagen kommer att få en del konsekvenser. Kanske inte för oss som redan är övevakade, dvs vi som är misstänkta för att vilja störta staten med våld eller på nåt annat olagligt och subversivt sätt. Dvs främst människor med muslimska namn och vänsteraktivister. Av nån anledning har man från olika säkerhetstjänster sida aldrig varit lika intresserad av att övervaka högerextremister.

Myndigheterna har alltså redan idag möjligheter att övervaka alla som är misstänkta för något och därför har jag svårt att se hur FRA-lagen kan tillföra något. Enligt Säpo finns inget egentligt terroristhot mot Sverige och vi har heller inte haft några terroristdåd sen 1970-talet. Fast deras motstånd till FRA-lagen beror nog mest på att det inte är de själva som ska utföra övervakningen och inte på att Säpo skulle ha blivit demokratins fanbärare helt plötsligt.

Vi har kunnat konstatera att övervakningen i Sverige har gamla anor och att vi traditionellt är nästan i klass med DDR. Med hjälp av FRA-lagen kan dock Sverige komma upp i nivåer som vida överstiger STASI:s övervakning av DDR-medborgarna.

För att få genom FRA-lagen verkar det ledande allians- och regeringspartiet moderaterna villiga att gå väldigt långt i en slags antidemokratisk yra. Däremot protesterar MUF och kräver att deras medlemmar i riksdagen ska rösta mot lagen. Något som många hoppas att Federley också ska göra, men jag känner mig dock ytterst tveksam till att denne vågar agera på det viset. Bland annat av anledningen att jag ser lagen som en del i en större nyliberal offensiv. För att impopulära åtgärder ska kunna genomföras måste folket hållas i schack.

Hela agerandet från politikerna kring FRA-lagen visar på ett övertydligt sätt hur våra makthavare skiter i vanligt folk och skiter i vanligt folks rättigheter. Något som tyvärr får som konsekvens att Sverigedemokraterna gynnas och kan komma in i riksdagen och att vi blir världens mest övervakade och kontrollerade folk. Inte att undra på att många är upprörda.

Intressant?
Bloggat: Alliansfritt Sverige, Syrran, Redundans, Autonoma Kärnan, Petter, Peter J Olsson, Erik Laakso, HBT-sossen, Kulturbloggen,

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, AB1, AB2, AB3, AB4, AB5,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Johan X

  ”Del i en större nyliberal offensiv.”

  1. förslaget kommer från S från början.
  2. Vad säger dig IB, ”informationsbyron”? Du vet, organisationen S startade för att kunna kartlägga svanskarnas politiska åsikter? Det här är i princip samma sak fast nu kan man övervaka alla 9 miljoner svenskar på en gång!

 • Anders_S

  Johan X:

  1. Jag vet att förslaget i en liten annan version kom från S. Det gör ingen skillnad för min analys. S är också ett parti med nyliberala reformer på agendan. Jag var mot förslaget även i ossevarianten och anser att sossarna är hycklare när de nu röstar mot förslaget. Borgarna är också hycklare eftersom de innan valet 2006 var mot sossrans föslag om överrvakning för att snart efter valet byta fot.

  2. IB startades inte av sossarna. IB var och är en del av den militära underättelsetjänsten. Idag är IB en del av MUST och heter KSI. Därmot har den militära underättelstjänsten under långa tider haft bra förbindelser med sossarna. Exempelvis så arbetade Palme i den ett tag. Däremot hade Säpo dåliga förbindelser med sossarna och därav åsiktsrgeistreringsamarbetet mellan sossran och IB som jag skrivit en mängd inlägg om på min blogg. navänd sökfunktionen och du hittar dem.

 • Pingback: Sverige - det nya DDR? | Proletärbella()

 • janne

  hej
  ett bra sätt skulle kunna vara om en stor del av alla som mejlar är att kompletera alla mejl med usama ,bomb , knark
  så skulle mijontals mejl flaggas i fra dator varje dag. eller varför inte tanka ner gratisversionen av pgp 7.01
  såskulle fra få spader
  janne

 • Pingback: Demonstrera mot FRA och döda politikers karriärer « Roya och Matildas blogg()

 • På vilket sätt skulle Sverigedemokraterna gynnas menar du? Är det för att du är medveten om att vänsterextremistiska grupperingar kommer kontrolleras för att undvika politiska attentat emot SD? Om du nu vågar publicera detta inlägg utan typisk vänstercensur så kan du ju bemöda dig att ge ett ärligt svar om det nu finns möjlighet för ett sådant.

  /Antiism

 • Fan va sur jag blir för sådana uttalanden Anders…vi är väldigt många Sverigedemokrater…ja om inte t o m en ordentligt stor majoritet som är emot FRA, just pga att vi inte vill ha ett DDR-Sverige a la kommunistisk samhällsvision.

 • Anders_S

  Jorma: Jag tror du missuppfattat. SD gynnas för att folk tappar tron på de vanliga partierna. Nåt som jag tycker är dåligt, men som du rimligtvis måste tycka är bra.

 • Ok, ditt svar var bra…trodde att du menade för att det skulle blir svårare för extremgrupper att attackera sd. Jo jag är benägen att hålla med dig där, fast jag vet inte hur SD ställer sig till FRA. Själv tycker jag den lagen är luddig, och när det finns risk för att vanliga..ursäkta uttrycket…Svenssons som riskerar drabbas utav avlyssningar. Ja då är jag emot det, vi har däremot många grupper i samhället som tål att övervakas in på bara kroppen. Extremer och de som använder siga utav maffialiknande MC våld och annan liknande skit behöver få eld i baken ordentligt.

 • Pingback: Rick Falkvinge (pp) » Blog Archive » Där rök FRAs tredje och sista liv()

 • Pingback: Inte konstigt att SD kommer in i riksdagen. | El Rubio talar()

 • Pingback: Erik Laakso | På Uppstuds » Jag polisanmäler FRA()

 • Pingback: Snabb Banta » Blog Archive » Folk är arga nu()

 • Anders Larsson

  FRA-lagen är en katastrof. Kanske man kunde starta en gissningtävling när den första missbruks-skandalen händer. Har föreslagit detta för http://www.organet.se som brukar kommentera FRA-lagen. Det är ju självklart bara en tidsfråga.

 • LindaLundahl

  Läste precis ett inlägg som löd ”Stekare mot FRA – utläggningen” WTF?! Det verkar vara rätt seriöst dessutom. Kolla själva: http://www.finest.se/userBlog/?uid=6&beid=1009278